Gruodžio 13 d. 15 val. įvyks susitikimas su menininkių grupe Cooltūristės.

Socialiai ir pilietiškai aktyvios menininkės pristatys performansų kūrimo meną, pasakos apie šiuolaikines aktualijas ir menines-gynybines strategijas, kvies žiūrovus pajusti performanso metaforas ir paradoksus, pakomentuos žaliųjų žmogeliukų nusileidimą per Q14 atidarymą.

Menininkių grupė Cooltūristės (pavadinimas siejasi su kultūra, turizmu, kultūrizmu ir anglišku žodžiu cool.) susibūrė Vilniuje prieš 10 metų kaip aktyvisčių komanda, kritiškai analizuojanti ir reaguojanti į Lietuvos ir pasulio aktualijas. Svarbiausias cooltūrinių akcijų principas – tai dominuojančių galios sistemų dekonstrukcija pasisavinant ir sukeičiant kultūrinius kontekstus.

Per gyvavimo dešimtmetį buvo meniškai pasisavinti statybininkų uždengti namai, kregždės iš Juozo Mikėno skulptūros, „Nacionalinės vyrų premijos“, ES himnas, „Tate Modern“ kaminas Londone ir Vilniaus gatvė Varšuvoje.

Cooltūristės nuolat dalyvauja Lietuvos ir tarptautinėse parodose: Raumos Baltijos bienalėje Nusikaltimo vieta Suomijoje (2014); Re.Act Feminism 2 – a Performing Archive Berlyno meno akademijoje (2013); Kosmoso keliautojai, AR/GE Kunst galerijoje-muziejuje Bolzane (2013); Kitas kelias, Šiuolaikinio meno centre Łaźnia, Gdanske (2012); Re.Act Feminism 2, Talino miesto galerijoje, (2012); Lietuvos dailė: 18 parodų, Šiuolaikinio meno centre Vilniuje (2012); Marijos parapaviljonas Lietuvos paviljone Venecijos Bienalėje (2011) ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją