Specialia proga rengiamo renginių ciklo „Kultūros naktis” metu daug dėmesio bus skiriama kitų kultūrų pažinimui, tarptautiniams projektams ir užsienio šalių trupių pasirodymams – visa šventė alsuos šiuolaikinėmis Europos meno tendencijomis.

Tuo tarpu „Šešėlių istorijų” organizatoriai daugiau dėmesio skirs Lietuvai ir pagrindinėms jos istorinėms vertybėms.

„Be abejonės, pirmininkavimo laikotarpis yra puiki proga daug išmokti ir geriau pažinti kitas Europos kultūras” – sakė projekto koordinatorė Agota Mašanauskaitė. - „Tačiau kartu tai yra puiki proga papasakoti apie save – kokią didingą istoriją turime ir kuo didžiuojamės iki šiol. Būtent tą mes ir darysime” – pasakojo menininkės Ona Kauneckaitė ir Kamilė Pivoriūnaitė.

Iš viso baltose Vilniaus miesto sienose šešėliais atgims beveik dvidešimt skirtingų svarbiausių Lietuvos valstybingumo simbolių, tokių kaip Vytis, Geležinis Vilkas ar Kryžių kalnas Šiauliuose. Ši unikali instaliacija keisis realiu laiku, o jai sukurti bus panaudota gausybė medžiagų – nuo maisto produktų iki buityje nebenaudojamų daigtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)