Ministro Simono Kairio teigimu, Rusijos kultūros veikėjai į Lietuvą negalės atvažiuoti pirmiausia dėl to, kad Lietuva dabar šios šalies piliečiams neišduoda vizų.

„Kultūros ministerija, nepaisant vizos turėjimo, derina įvažiavimą į šalį. Aš sustabdžiau visus prašymų svarstymus. Tiesiog tie prašymai nebebus vertinami, nebent turėsime reikalą su Rusijos opozicijos atstovais“, – penktadienį BNS sakė ministras.

„Vakar atsibudome kitame pasaulyje“, – pridūrė jis.

Ketvirtadienį Rusija pradėjo karinius veiksmus Ukrainoje.

Pasak ministro, nepaisant Rusijos pastarojo laiko veiksmų, renginių organizatoriai teikia prašymus dėl šios šalies kūrėjų gastrolių.

„Mes dar tebegauname prašymus įvairiems atlikėjams įvažiuoti į Lietuvą dalyvauti privačių organizatorių renginiuose“, – teigė S. Kairys.

„Tie organizatoriai dar vakar kalbėjo, kad verslas yra verslas, politika yra politika, bet visas pasaulis reaguoja, visos garsiausios scenos pasako, kad vieni ar kiti veikėjai, nepaisant jų kuriamos meninės vertės ir kitų dalykų, pas juos yra nebepageidaujami. Man keista, kad šiuo metu dar reikia pagrįsti vieną ar kitą nuomonę“, – kalbėjo jis.

Kultūros ministras pabrėžė, kad esant tokiai geopolitinei padėčiai negalima vertinti kultūros atsietai nuo visų įvykių. Pasak jo, kariai tokioje situacijoje atlieka vieną vaidmenį, menininkai – kitą.

„Visi tie elementai yra vienos atakos dalis“, – pabrėžė jis.

Kelis Rusijos atlikėjus dėl jų koncertų okupuotose Ukrainos teritorijose ir Kremliaus vykdomos politikos rėmimo Lietuva yra paskelbusi nepageidaujamais šalyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją