Šiuolaikinio ir moderniojo šokio plėtrai Lietuvoje nusipelniusiųjų pagerbimas tampa festivalio “Naujasis Baltijos šokis’03” tradicija – pernai festivalio globėjas ir mecenatė apdovanojo šios meno rūšies pradininkę Lietuvoje Kirą Daujotaitę. Šiemetinis Kultūros ministerijos padėkos raštas ir specialus bendrovės “Philip Morris Lietuva” prizas “Aurai” bus įteikti šį vakarą po naujojo spektaklio “Aseptinė zona, arba Lietuviškos sutartinės” eskizo Lietuvos nacionalinio dramos teatro Mažojoje salėje.

“Aura” – seniausiai Lietuvoje veikianti profesionali moderniojo šokio trupė. Ji tęsia lietuvių išraiškos šokio pradininkės Kiros Daujotaitės ir jos vadovauto išraiškos šokio kolektyvo “Sonata” tradicijas. “Auros” vadovė Birutė Letukaitė buvo “Sonatos” šokėja, o 1980 metais kartu su keletu kitų šokėjų pasitraukė iš “Sonatos” ir įkūrė modernaus šokio studiją, kuri palaipsniui išaugo į šokio teatrą “Aura”. Nuo 1995 metų tai - municipalinis Kauno šokio teatras, vienintelis tokio statuso šokio teatras šalyje. “Aura” yra dalyvavusi tarptautiniuose šiuolaikinio bei moderniojo šokio festivaliuose daugelyje Europos šalių, apdovanota įvairiais prizais, taip pat nuo 1989 metų rengia seniausią Lietuvoje tarptautinį šios srities festivalį.

Bendrovė “Philip Morris Lietuva”, jau šeštus metus iš eilės mecenuoja Tarptautinį šiuolaikinio šokio festivalį “Naujasis Baltijos šokis”. Festivalio mecenatė ne tik padeda garsinti šią meno sritį, o Lietuvos visuomenei – pažinti šalies ir pasaulines šokio tendencijas, bet ir suteikia galimybę festivalio renginius lankyti savo globojamiems visuomenės nariams. Praėjusiais metais bendrovė įsteigė specialų prizą už nuopelnus šiuolaikinio šokio plėtrai.

Po “Auros” šį vakarą naujausio dueto “Nuskendęs slėnis” premjerą ten pat, Lietuvos nacionalinio dramos teatro Mažojoje salėje, pristatys vilniečio choreografo Vyčio Jankausko šokio trupė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją