Specialiai šiam kultūros ir meno festivaliui dailininkė A. G. Černiūtė sukūrė tapybinę instaliaciją „Miške“. Joje asmeninės patirtys persipina su vasarvidžio nakties nuotaikomis ir šiam metų laikui būdingomis lakštingalų trelėmis.

Joms antrina R. Eidukaitytės impresijos, kuriose į vientisą, nedalomą visumą susisieja dangus, medžiai ir vandens atspindžiai.

Išlaukęs savo valandos, Arato poemos vertėjas Paulius Garbačiauskas komentuos ir skaitys graikų poeto, Helenizmo epochos kūrėjo Arato eiles, dedikuotas kosmui – žvaigždėms ir žvaigždynams.

Taigi per vieną trumpiausių naktų Lietuvoje ir pačią kultūringiausią Vilniaus naktį susijungs žemė ir dangus, natūra (miško ir žvaigždžių stichijos) ir kultūra (žmogaus kūrybos vaisiai). Belieka palinkėti nepraleisti ypatingos progos ir galimybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją