Liepos 11 d. „Kristupo piknikus“ atidarys svečias iš Lenkijos, kurį festivalis pristato kartu su Lenkijos Respublikos ambasada. Michałis Landowskis palepins F. Šopeno melodijomis – polonezais ir į šokių ritmą įsukančiomis mazurkomis. Pianisto meistriškumas ne kartą įvertintas tarptautinių konkursų laurais. Tačiau klausytojų susižavėjimą jis pelno savo ekspresyvumu ir kiekvienoje natoje jaučiamu nuoširdumu.

Antradienio–penktadienio vakarai skirti atvirą festivalio atranką laimėjusiems jauniems talentams. Visi į šių metų programą patekę pasirodymai konceptualūs, atspindintys Bernardinų sodo erdvę, tad vyrauja gamtos temos – nuo „Skambančio vandens” iki „Šiaurės pašvaistės“.

Liepos 12 d. laukia retas akordeono ir klarneto duetas koncerte „More Air“. Be oro neskambėtų nei vienas šių instrumentų, o kvėpuoti kartu muzikantai Agnė Dūkštaitė ir Ignas Daniulis pakvies, keliaujant per pasaulį – nuo ritmais alsuojančių Argentinos gatvių šurmulio iki Lenkijos kalnų didybės.

Džiazo mėgėjams skirtas susitikimas su Mindaugo Stumbro kvartetu. Jo „Įkvėpimai“ skambės liepos 13 d. Puikiai Europos džiazo scenose pažįstami atlikėjai – Gediminas Strupinskas (klavišiniai), Tuomas Rasanen (perkusija), Denis Murašov (kontrabosas) drauge su M. Stumbru atliks jo autorinius kūrinius. Atlikėjas prisipažįsta, jog kurdamas muziką tarsi medituoja: „vienaip rašau, kai pro langą šviečia saulė, kitaip – siaučiant žvarbiai pūgai ar lyjant lietui“.

Ketvirtadienį, liepos 14 d. Bernardinų parke, koncerte „Šiaurės pašvaistė“, skambės gražiausios kompozitoriaus Jeano Sibelijaus dainos. Jas atliks sopranas Agnė Buškevičiūtė-Tumalavičienė su pianiste Živile Kudirkaite. Atlikėjos perteiks šiaurietiškos gamtos grožį ir solistės meilę J. Sibelijaus dainoms, kurias, kaip pati sako: „pamilusi nuo pirmo garso, visa širdimi ir visam gyvenimui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją