Gariūnai buvo priversti nutraukti salės veiklą dėl šalyje įvesto karantino. Situacija Lietuvoje ir pasaulyje paskandino į nežinią ne tik verslą, tačiau ir visą kultūrinį gyvenimą.

„Prieš metus uždarydami salę nežinojome, ar ji dar atsidarys klausytojams. Tačiau tikime, kad kultūra yra viena svarbiausių šalies pamatinių vertybių, kurias būtina saugoti ir puoselėti. Dėjome maksimalias pastangas ir džiaugiamės, kad klasikinė muzika po metų pertraukos vėl gyvuos Gariūnuose. Nuo šiol koncertuose galės apsilankyti tik galimybių pasą turintys ir iš anksto užsiregistravę klausytojai, taip siekiame užtikrinti maksimalų visų saugumą. Pamažu atsargiai dėliosimės kitų koncertų planus, apie kuriuos būtinai informuosime savo internetinėse platformose,“ – pasakojo Gariūnų verslo ir kultūros parko atstovai.

„Tiek aš, tiek visa muzikinė bendruomenė - atlikėjai ir klausytojai, nepaprastai džiaugiamės atsinaujinančia salės veikla. Salė Gariūnuose – nuostabi muzikinė erdvė, su puikia akustika, koncertiniu fortepijonu Steinway & Sons. Neįprastoje vietoje sukurta salė per devynerius veiklos metus puikiai įsiliejo į Vilniaus kultūrinį gyvenimą ir tapo nepaprastai mėgiama ir vertinama publikos bei muzikantų. Nežinau kitos tokios salės, kurioje būtų galima išgirsti aukščiausio lygio atlikėjus visiškai nemokamai. Kiek man žinoma salėje surengta beveik 200 koncertų, pristatyti trys Tarptautiniai klasikinės muzikos festivaliai „Intermezzo“. Gariūnų verslo ir kultūros parko indėlis į klasikinės muzikos sklaidą mūsų šalyje yra nepamatuojamas. Salės uždarymas būtų buvęs didelis nuostolis sostinei ir apskritai klasikinės muzikos pasauliui Lietuvoje. Tikiuosi, kad situacija šalyje gerės ir Gariūnų verslo parkas tęs šią gražią koncertų tradiciją. Džiaugiuosi, kad galėsiu pasirodyti pirmajame koncerte šiais metais,“ – kalbėjo salėje sekmadienį koncertuosiantis pianistas K. Uinskas.

Pianisto K. Uinsko koncerte Gariūnuose išimtinai skambės romantizmo epochos genijaus Franzo Liszto kūriniai. „Nors atlieku įvairių kompozitorių ir laikmečių muziką, tačiau niekad prieš tai neteko giliau dirbti su F. Liszto kūryba. Specialiai pasirinkau rečitalyje atlikti tik šio genialaus kompozitoriaus kūrinius, kad klausytojai galėtų pilnai pasinerti į jo pasaulį.“ – sako K. Uinskas.

Pianisto Kasparo Uinsko solinis koncertas:

Gariūnų verslo ir kultūros parko koncertų salėje lapkričio 7 d. 18 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)