Profesionalūs aktoriai Rūta Žibaitytė, Marius Repšys, Oskaras Vygonovski ir Balys Latėnas šou metu be išankstinio pasiruošimo, vadovaudamiesi žiūrovų ir vakaro svečių pasiūlymais, iš karto kuria ir vaidina įvairiausias situacijas, netikėčiausias istorijas ir nuotaikingus personažus. Niekas nežino, kur pasisuks istorijos vingis – į romaną, užsimezgusį traukinių stotyje, tragikomišką išlikimo žaidimą negyvenamoje saloje ar kuriozišką susitikimą prie odontologo kabineto.

Improwoodas

Šiame pasirodyme nėra jokių scenarijų, išankstinių pasiruošimų ar repeticijų. Žiūrovų akyse, tiesiog „čia ir dabarv, gimsta netikėtas, linksmas ir unikalus drauge sukurtas reginys.

Spalio pabaigoje Vilniuje vyksiančiame pasirodyme prie vakaro šou vedėjo vairo stos Vytautas Rumšas jaunesnysis, o vakaro svečias bus geros nuotaikos ambasadorius Džiugas Siaurusaitis.

Ne vienam Lietuvos žiūrovui improvizacijos žanras neretai primena kultiniu reiškiniu tapusį improvizacijos šou „Pagauk kampą“. Tiesa, jis buvo rodomas per televiziją, o „Improwoodas“ suteikia galimybę pasimėgauti improvizacija gyvai – teatro scenoje.

Improwoodas

Improvizacijos pasirodymus stebinčius žiūrovai žavi situacijų netikėtumas ir komiškumas, bet neretai kyla klausimas, ar pasirodymas tikrai nėra surežisuotas? Aktorius ir šio pasirodymo idėjos autorius Balys Latėnas patvirtina, kad scenoje viskas kuriama spontaniškai ir priduria, kad tai tik iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti paprasta – reikalingas ilgas ir kantrus pasiruošimas bei treniruotės.

„Improwoodo“ aktoriai – scenos profesionalai, atvirauja, kad improvizacija jų gyvenimui suteikia žavesio, malonaus jaudulio, netikėtų rezultatų, todėl šiomis emocijomis ir patyrimais jie nori pasidalyti su žiūrovais. Tai dar aktualiau tampa šaltuoju ir tamsesniu sezonu, kai geros nuotaikos kartais natūraliai pritrūkstame.

Scenoje pasirodysiančiam Vytautui Rumšui improvizacija asocijuojasi su kokybiška pramoga ir kūrybiškumu, o Rūtai Žibaitytei improvizacijos pagrindinė traukianti jėga yra kūryba, kuri vyksta čia ir dabar. Marius Repšys teigia: „Improvizacija man yra iššūkis, savęs pažinimas. Noriu išbandyti save naujame amplua“.

„Improwoodas“ kiekvieną kartą kitoks. Viskas priklauso nuo žiūrovų pasiūlymų ir netikėtų aktorių improvizacijų – nei aktoriai, nei žiūrovai niekada nežino, kaip pasisuks veiksmas.

Spektaklio kūrybinė komanda šį rudenį kviečia į improvizacijų pasirodymus, kurie gali tapti ir puikia dovana šeimos nariams, bičiuliams ar geru vakaru su kolegomis: spalio 23 d. 19 val. spektaklis vyks Vilniuje, Vaidilos teatro salėje. Kitų spektaklių datos ir tikslesnės detalės bus paskelbtos artimiausiu metu.

Daugiau apie spektaklį čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją