Visi improvizacijos teatro aktoriai meta sau įššūkį - realiu laiku sukurti vientiso siužeto improvizuotą spektaklį - be parašyto teksto, scenografijos ir, svarbiausia, be režisieriaus.

„Improvizacija - tai kūrybinė apraiška, kuri aplanko netikėtai, priverčia kurti bei vaidinti čia ir dabar. Beje, tai yra daroma stebint dažnai atidžiam ir reikliam žiūrovui. Tokiais atvejais trauktis nėra kur“, - sako mąslusis teatro meno vadovas, aktorius Audrius Bružas.

Tokią užduotį gali įgyvendinti tik nepaprastai aukšto meistriškumo lygio aktoriai: „Tai tarsi meteoras danguje, kuris nušvinta tik akimirką, ir išnyksta. Taip pat yra ir su improvizacija - ji suspindi publikos akivaizdoje, ir iškart užgęsta“, - toliau pasakoja A. Bružas.

Iki šiol improvizacijos teatro „Kitas Kampas“ trupė meistriškai kurdavo spektaklius, sudėliotus iš trumpų etiudų. Šiandien teatro aktoriai yra pasirengę žaisdami šturmuoti aukščiausią improvizacijos žanro pakopą: per pusantros valandos sukurti vientiso siužeto spektaklį.

Pagrindinius tokio spektaklio veikėjus, veiksmo vietą ir stilistiką lems traukiami burtai, aktorių išradingumas ir publikos pasiūlymai. Tai yra unikali galimybė žiūrovams tapti ne tik teatrinio žaidimo stebėtojais, bet ir jo bendrakūrėjais.

„Seniai apie tai galvojome ir sąmoningai to link ėjome, kol įgijome pakankamai patirties, kad pagaliau galėtume sukurti vientisą improvizuotą spektaklį. Beje, mums patiems per šešerius improvizacijos teatro „Kitas Kampas“ gyvavimo metus tai yra didžiausias profesinis iššūkis“, - sako aktorius, režisierius Kirilas Glušajevas.

Improvizacijų spektaklis „DURYS“ - taip vadinsis nauja programa. Šis simbolinis pavadinimas užsimena apie tai, kad improvizacijos teatras „Kitas Kampas“ pereina į naują kūrybos etapą.

Improvizacijų spektaklio „DURYS“ premjera įvyks gegužės 2 ir 4 dieną Vilniaus Mažajame teatre bei gegužės 7 d. Kauno Girstučio sporto ir pramogų centre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją