Tarybos posėdyje pasisakę Kauno plastikos ir pantomimos teatro vadovas Arūnas Katkauskas ir šokio teatro "Aura" vadovė Birutė Letukaitė prieštaravo tokiam teatrų sujungimui.

"Prijungus teatras (Plastikos ir pantomimos teatras - BNS) tikrai išnyks", - posėdyje konstatavo A.Katkauskas.

"Kaunas turėtų būti už teatrą. (...) Tai (pantomima ir šokis - BNS) yra du skirtingi žanrai. (..) Neįsivaizduoju kaip dirbti kartu", - kalbėjo B.Letukaitė.

17 tarybos narių balsavo už teatrų jungimą, 3 balsavo prieš ir 1 susilaikė.

2012 metais Plastikos ir pantomimos teatro biudžetas sudarė 247 tūkst. litų. Savivaldybė sujungusi teatrus tikisi sutaupyti apie 100 tūkst. litų per metus.

Posėdyje bendru sutarimu taip pat nuspręsta, kad kol vyks prijungimo procedūros Tarybos administracija įpareigota parengti visus reikiamus dokumentus viešosios įstaigos "Kauno Pantomimos ir Plastikos teatras" steigimui.

Šiuo metu Kauno plastikos ir pantomimos teatras yra biudžetinė įstaiga, kuriai valstybė kas metus skiria nustatytą sumą lėšų. Viešajai įstaigai skiriama suma priklauso nuo veiklos rezultatų.

Galimybė jungti šiuos teatrus svarstyta pernai kovą. Tada prieš sprendimą pasisakė abiejų teatro vadovai, jam nepritarė ir tuometinis Kultūros ministras Arūnas Gelūnas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)