„Nekartosime mieste sėkmingai veikiančių kitų muziejų veiklos, nedubliuosime jų ekspozicijų, nes esame nusiteikę turiningai užpildyti iki šiol buvusią nišą – akcentuosime įvairiapusį savivaldaus miesto bendruomenės gyvenimą, kad kauniečiai atrastų ir jiems pažįstamą, ir nematytą Kauną“, – aiškino dienraščiui „Kauno diena“ muziejaus vadovė Irena Petraitienė ir pridūrė, kad muziejus lankytojams pasakos apie Kauną nuo jo įsikūrimo iki 1940-ųjų metų.

Fonduose sukaupta per 600 nuotraukų, kitokių eksponatų. „Ketiname daug dėmesio skirti miesto istorijos liudijimams, istorijos interpretacijai“, – sakė I. Petraitienė.

Direktorės pavaduotoja Irma Balčiūnienė sakė negalinti išskirti kurio nors vieno miesto istorijos laikotarpio. „Kiekvienas labai prasmingas ir įdomus“, – tikino muziejininkė.

„Lankytoją pasitiks šis įspūdingas miesto planas: puiki galimybė pagilinti savo žinias apie šimtą išskirtinių miesto objektų ir vietovių“, – pasakojo vienas iš interaktyvaus Kauno miesto žemėlapio sudarytojų Ignas Miniotas.

Garso, vaizdo aparatūrai, stiklinėms vitrinoms muziejus panaudojo apie 150 tūkst. litų.

Muziejaus reikmėms iš miesto savivaldybės biudžeto šiemet skirta per 400 tūkst. litų, finansinės paramos muziejininkai tikisi iš rašomų projektų.