Paaiškėjo įdomios detalės

Kaip žinia, tarpukario Lietuva garsėjo ne tik unikalia architektūra, bet ir rafinuotų interjerų stiliumi. Tarpukario inteligentijos atstovų namuose ypatingas dėmesys skirtas meno kūriniams. Rankų darbo dirbiniai, įvairios puošnios, dekoratyvinės detalės suteikdavo interjerui elegancijos ir išskirtinumo, sukurdavo prabangią atmosferą.

Minėta vaza, šmėkščiojanti tarpukario garsenybių interjeruose datuojama 1917 metais. Tai, anot vieno Amsterdamo mokyklos muziejaus įkūrėjų Karolio Banio, pirmosios Lietuvos Respublikos gyvavimo laikotarpis, metai iki Lietuvos nepriklausomybės.

„Žinios ateina su laiku... Mūsų akys šią vazą matė jau prieš keletą metų viename antikvariate Laisvės alėjoje, bet tuo metu mums ji nepasirodė kažkuo ypatinga – vaza kaip vaza“, – šypsojosi prisiminęs K. Banys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją