ARTE televizija – žinomas inovatyvus, aukštos kokybės kultūrinį turinį pristatantis Europos visuomeninis kultūros ir meno kanalas.

Projekto metu bus daromas šventinio koncerto įrašas Kauno arkikatedroje bazilikoje, kuriame dalyvaus Kauno miesto simfoninis orkestras, Kauno valstybinis choras, dirigentas Constantine Orbelian (JAV), latvių operos primadona Kristine Opolais bei garsiausių teatrų scenose žibantis armėnų tenoras Liparit Avetisyan.

Šio koncerto įrašas bus transliuojamas ARTE kanalu daugiamilijoninei Europos bei viso pasaulio auditorijai, kalėdiniu laikotarpiu specialioje šventinių koncertų programoje, į kurią atrenkami garsiausi atlikėjai bei įspūdingiausi projektai.

„Atsidurti būtent šios televizijos eteryje yra kiekvieno Europos atlikėjo siekiamybė, todėl labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad ARTE televizija pasirinko Kauną ir mūsų miesto kolektyvus“ – pasakojo Kauno miesto simfoninio orkestro vadovas Algimantas Treikauskas.
Algimantas Treikauskas

„Pasiruošimas šiam projektui prasidėjo dar vasarą, kartu su projekto vadovu Tilo Krause aplankėme ne vieną Kauno apylinkių dvarą ieškodami tinkamos lokacijos šio koncerto filmavimui. Galiausiai pasirinkome Kauno arkikatedrą baziliką dėl įstabaus jos interjero, kuris puikiai atspindės pakilią šventinio koncerto nuotaiką. Labai dėkojame monsinjorui Vytautui Grigaravičiui sutikusiam priimti šį didžiulį projektą.

Koncerto įrašai vyks penktadienį ir šeštadienį, paruošiamieji filmavimo darbai prasidės trečiadienį, o tam, kad pasiektume muzikantams reikalingą 16-17 laipsnių temperatūrą arkikatedroje koncerto metu, papildomą šildymą turėjome įjungti jau pirmadienį“ – paruošiamuosius darbus vardino A. Treikauskas.

Šis projektas ne tik unikali galimybė Lietuvos atlikėjams pasirodyti prestižinio Europos transliuotojo programoje, bet ir puiki artėjančių švenčių dovana kauniečiams bei miesto svečiams – gruodžio 1 ir 2 dienomis vykstantys koncerto filmavimai yra atviri žiūrovams, o įėjimas į koncertus nemokamas. Koncertų pradžia 20 val.

Šventinėje koncerto programoje skambės didžiųjų klasikų arijos, duetai ir chorai kuriantys sakralinę artėjančių gražiausių metų švenčių nuotaiką. Vienas svarbiausių ARTE televizijos tikslų – stiprinti Europos kultūros bendrystę, todėl į koncerto programą įtraukta ir lietuvių liaudies daina bei Maironio „Lietuva brangi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją