„Man didelė garbė būti Karlovi Varų festivalyje, o dar labiau džiaugiuosi, kad esu čia kartu su dalimi savo komandos“, – prieš premjerą salėje sveikinosi M. Kavtaradze. Po pirmojo filmo seanso Europoje režisierė šypsojosi pamačiusi žiūrovų reakcijas. „Prisistatyti svarbiausioje šio festivalio salėje buvo daug jaudulio, bet kartu tai – geriausia proga pajusti žiūrovų nuotaikas. Kai filmą žiūri tiek daug žmonių vienu metu, viskas jaučiasi ir girdisi dar labiau.“

Čekijoje vykstantis A klasės Karlovi Varų festivalis – vienas reikšmingiausių Europoje, čia kasmet pristatomi svarbiausi senojo žemyno filmai. „Tu man nieko neprimeni“ komandos nariai ne tik dalyvavo filmo premjeroje, tačiau turėjo ir kitų reikšmingų darbų – filmo prodiuserė Marija Razgutė („M–Films“) buvo pakviesta būti šio festivalio „Proxima“ konkursinės programos žiuri nare.

Pasaulinė filmo „Tu man nieko neprimeni“ premjera metų pradžioje įvyko prestižiniame „Sundance“ (JAV) kino festivalyje ir jau pirmasis jo pasirodymas buvo sėkmingas – pelnė apdovanojimą už geriausią režisūrą. „Kavtaradze sukūrė tokią subtilią meilės istoriją, kad ji tiesiog akimirksniu tampa klasika“, „lietuviško kino laimėjimas“, „režisierės talentas atskleisti santykių niuansus filmą paverčia svarbiu pasaulinio kino kūriniu“, – po pasaulinės premjeros rašė kino kritikai ir žiūrovai.

Filmas „Tu man nieko neprimeni“ (angl. „Slow“) nuo metų pradžios taip pat jau apkeliavo tarptautinius Stambulo ir Sidnėjaus kino festivalius, o iki premjeros Lietuvoje spės pasirodyti dar keliuose festivaliuose, netrukus paskelbsiančiuose savo programas. Ko gero, laukiamiausią šių metų lietuvišką filmą Lietuvos kino teatruose bus galima išvysti jau šį rudenį, nuo rugsėjo 22 d.

Intymioje meilės istorijoje „Tu man nieko neprimeni“ (angl. „Slow“) šiuolaikinio šokio šokėja Elena sutinka gestų kalbos vertėją Dovydą. Tarp jų užsimezga švelnus ryšys, Dovydas ir Elena ima artėti vienas prie kito ir platoniški santykiai pamažu virsta romantiniais. Kai Dovydas atskleidžia esantis aseksualus, jiedu pasiryžta savojo intymumo ieškoti drauge – atrasti savo pačių būdą kurti santykius.

Filmo „Tu man nieko neprimeni“ (angl. „Slow“) režisierė Marija Kavtaradze taip pat yra ir jo scenarijaus autorė, filmo operatorius: Laurynas Bareiša, dailininkė: Sigita Šimkūnaitė, prodiuserė: Marija Razgutė („M–Films“). Filmo gamybą iš dalies finansuoja Lietuvos kino centras, jis kuriamas bendra gamyba su Švedija ir Ispanija.

Šis filmas – antrasis Marijos Kavtaradzes pilnametražis darbas. Jos pirmojo kūrinio „Išgyventi vasarą“ (2018 m.) tarptautinė premjera įvyko Toronto kino festivalyje, o vėliau, pelnęs pripažinimą ir namie, filmas apkeliavo daugybę tarptautinių festivalių, pelnė publikos ir žiuri apdovanojimų, jo rodymo teises įsigijo Italijos, Latvijos, Albanijos, Slovėnijos bei kitų šalių televizijos, taip pat Jungtinės Karalystės ir JAV namų kino platformos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją