Iššūkių netrūksta

Galerijai vadovaujanti ir parodą kuruojanti tapytoja Rūta Eidukaitytė atviravo, kad iššūkių organizuojant tokį meno įvykį netrūksta, kartais netgi pagalvojanti, kad galbūt šis vargas neapsimoka, gal verčiau užsiimti savais reikalais... Visgi, blogoms mintims nepasiduoda, save vėl tarsi stumteli, veiklą tęsia, o tada – ateina ir džiaugsmas.

„Matyt, reikalingi iššūkiai, vargai, nes jeigu viskas vyktų paprastai ir savaime – būtų neįdomu. Gyvenimas nėra vien malonumų siekimas, be to, būtent iššūkiai ir leidžia patirti didžiausią emociją“, – neabejoja ji.

Pirmoji paroda galerijoje Ra įvyko 2011-ųjų pavasarį, vadinosi „7x7“. „Anuomet dalyvavo septyni autoriai, kiekvienas jų pristatė septynias miniatiūras. Nuo to karto, kiekvienais metais autorių skaičius vis augo, atsirado vis daugiau norinčių dalyvauti. Šiandien net viešai neskelbiu kvietimo, nes visi norintys – tiesiog netilptų... Šiuo metu mažytėje galerijoje (25 kv. m.) yra daugiau nei du šimtai miniatiūrų“, – pasakojo R. Eidukaitytė.

Šios tradicijos galerininkei pavyko nenutraukti netgi karantino metu. „Iškabinau parodą, dalyvių taip pat buvo apie 80, susitariau, kad [specialistai] sukurtų 3D ekspoziciją internetinėje erdvėje, socialiniuose tinkluose... Buvo didelis susidomėjimas! Tiesa, kartais paroda įvyksta du kartus per metus – prieš Kalėdas ir pavasarį, todėl tai nėra dvylikta paroda, regis, jau aštuoniolikta“, – skaičiavo pašnekovė.

Kiekvieną kartą menininkai galerijos organizuotose miniatiūrų parodose rodo skirtingus darbus. „Malonu, kad dauguma autorių kuria specialiai šiai parodai. Kai kurie tapybos darbai atkeliauja visiškai šlapiais dažais – čia, ant sienų ir džiūna“, – šypsodamasi pasakojo tapytoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją