Po trumpos pertraukos teatras žiūrovus pakvies į ypač turiningą spalį – 20 ir 21 dienomis norvegų choreografas Jo Strømgrenas pristatys judesio spektaklį. Lietuvos žiūrovui jau nuo 1998-ųjų metų pažįstamas kūrėjas teatro scenoje bandys atgaivinti „photo drama“ (liet. nuotraukos drama) žanrą, kuris iki prasidedant interneto erai buvo populiaria moterų žurnalų rubrika. Šios ypatingai konservatyvaus, tačiau viliojančio turinio istorijos Vakarų kultūroje galimai reprezentavo melodramos piką, rašoma pranešime žiniasklaidai. Dėl svarių priežasčių žanras išnyko, tačiau galbūt jis nusipelno būti prikeltas?

Dar neatvėsus popremjeriniam šurmuliui teatras pakvies į ilgai puoselėtą ir pagaliau realybe tapsiantį, pirmąjį Respublikinį šiuolaikinės dramaturgijos festivalį „Naujas aplankas (1)“. Spalio 24 – 29 dienomis vyksiančio festivalio metu bus pristatyti šeši Lietuvos scenos spektakliai, sukurti pagal šiuolaikinę dramaturgiją – tiek pagal originalius lietuvių dramaturgų kūrinius, tiek pagal Lietuvos bei užsienio autorių kūrinių adaptacijas.

Pasak teatro meno vadovo Aleksandro Špilevojaus: „Matydami, kaip pastaraisiais dešimtmečiais menko pjesės reikšmė postmodernaus teatro menininkų kūryboje, kaip slopo teatrologų dėmesys sceniniam tekstui, kaip buvo išnykę geriausių dramaturgų apdovanojimai teatro šventėse, norime šiuo festivaliu teatro kūrėjams ir žiūrovams priminti, kad šiandien vis dar kuriamos itin įdomios, kokybiškos, paveikios, naujas teatrines formas atveriančios ir mūsų laiką nuodugniai tyrinėjančios pjesės.“

Šį sezoną teatras nepamirš ir jaunųjų teatro lankytojų – lapkričio mėnesį 9-13 metų žiūrovus kvies į Agnės Sunklodaitės premjerą pagal Vilhelmo Haufo pasakas „Vaiduoklių laivas“. Tai spektaklis apie šių dienų vaikus, patekusius į be galo savitą, mistišką ir siurrealų Vilhelmo Haufo pasakų pasaulį. Režisierė pakvies vaikus atidžiau pažvelgti į šį pasaulį ir pasakose surasti tai, kas itin aktualu šiandien – atsakomybės už savo veiksmus, teisingumo, atjautos temas.

Sezoną teatras baigs ypatinga premjera – Aleksandro Špilevojaus „Makbetu“. Trumpiausia ir legendomis apipinta Šekspyro tragedija atgis netradicinėje erdvėje – Panevėžio siaurojo geležinkelio komplekso depe.

Be abejonės, naujajame sezone netruks ir staigmenų – planuojama teatro repertuarą papildyti dar dviem ypač gerai Lietuvos žiūrovui pažįstamų kūrėjų darbais, apie kuriuos bus paskelbsta netrukus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją