„Juodas kilimas ir juodos kaukės šiandien – ne atsitiktinai: tai simbolizuoja ir juodą sunkų darbą visų komandos narių kuriant šį filmą, juoda spalva simbolizuoja ir skaudžias temas, apie kurias kalbama „Izaoke” – Holokaustas, sovietmetis ir jo išardyti žmonių gyvenimai, persekiojantis kaltės jausmas. Juoda spalva simbolizuoja ir juodą dabartinę kino padėtį – pandemijos išgąsdinti žiūrovai nebevaikšto į kino teatrus, taip kyla grėsmė tiek kino teatrams, tiek kino kūrėjams“, – premjeros metu sakė filmo prodiuseris Stasys Baltakis iš kompanijos „Film Jam“.

Juodojo kilimo premjeroje dalyvavo filmo režisierius Jurgis Matulevičius, scenarijaus bendraautorė Saulė Bliuvaitė, scenarijaus bendraautorius Nerijus Milerius, prodiuseris Stasys Baltakis, aktorius Aleksas Kazanavičius, Severija Janušauskaitė, kompozitorė Agnė Matulevičiūtė, kiti kūrybinės grupės nariai.

Taip pat premjeroje dalyvavo aktoriai Aistė Diržiūtė, Nijolė Narmontaitė, Dainius Gavenonis, režisieriai Audrius Stonys, Karolis Kaupinis, Romas Zabarauskas, Lietuvos kino industrijos atstovai, žurnalistai, istorikai.

Filmas „Izaokas“ sukurtas pagal Antano Škėmos apysaką tuo pačiu pavadinimu. Filmas prasideda kraupiomis Lietūkio garažo žudynėmis, įvykusiomis 1941 metais Kaune, o įvykiai po jų susilieja į trijų pagrindinių herojų Andriaus (aktorius A. Kazanavičius), Gedimino (aktorius D.Gavenonis) ir Elenos (aktorė Severija Janušauskaitė) gyvenimą jau sovietinėje Lietuvoje. Filme persipina detektyvo, sovietinio trilerio ir autorinio kino žanrai.

„Izaokas” yra debiutinis J.Matulevičiaus ilgametražinis filmas, jis buvo įtrauktas tarp 6 geriausių 2020-ųjų Europos debiutų Europos kino apdovanojimuose, rodytas legendiniame JAV „Slamdance“ festivalyje. „Izaokas“ yra vienas iš nedaugelio filmų, kuris „Rotten Tomatoes“ recenzijų platformoje turi 100 proc. kritikų įvertinimą.

Filmo gamybą ir platinimą parėmė „Lietuvos kino centras“, LRT televizija. Filmas kino teatruose visoje Lietuvoje pradedamas rodyti šį penktadienį, Rugpjūčio 13 dieną. Neužilgo filmas bus pasiekiamas ir namų kino platformoje „Žmonės Cinema“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)