„Šie metai Lietuvoje, išsiskyrė ir tuo, kad visi Lietuvos žmonės išgirdo bendrovės „Teltonika“ pavadinimą ir Arvydo Paukščio pavardę. Išgirdo visi be išimties. Vieniems „Teltonika“ ir Paukštys suskambo tada, kai akcijos „Radarom“ finale atsirado žmogus, kurio įmonė Ukrainai vienu mostu skyrė bemaž pusantro milijono eurų, kitiems – kai per visas žinias ir naujienų portalus buvo paskelbta, kad Lietuvoje yra įmonė, kuriai taivaniečiai patiki savo puslaidininkių gamybos paslaptis.

„Teltonika“, kurią prieš 25-erius metus, įkūrė Arvydas Paukštys, yra sparčiai auganti Lietuvos aukštųjų technologijų įmonių grupė, kurianti ir gaminanti daiktų interneto produktus. Žmonės visame pasaulyje kasdien naudoja „Teltonikos“ gaminius – elektromobilių įkrovimo stoteles, tinklo įrangą, transporto stebėjimo ir telemedicinos prietaisus. „Teltonika“ turi biurus 21-oje pasaulio valstybėje, kuriuose dirba apie 2 500 darbuotojų.

Neminėsime „Teltonika“ įmonių grupės dešimties milijonų eurų, paaukotų labdarai ir paramai, paskirčių. Tai nuo bažnyčių atstatymų ir rekonstrukcijų (visų pirma gimtųjų Molėtų bažnyčios bokštai), nuo pandemijos suvaldymui reikalingų apsaugos priemonių gamybos iki stipendijų inžinerijos studijoms.

Arvydas Paukštys yra geriausias sėkmingo verslo lyderio ir dosnaus filantropo pavyzdys, kuriam rūpi ne tik jo verslo sėkmė, darbuotojų gerovė, bet ir valstybės saugumas bei pažanga“, – ceremonijoje kalbėjo Edmundas Jakilaitis, Chodkevičiaus labdaros ir paramos fondo vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją