Šį kūrinį 2010-ųjų išvakarėse Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre pastatė režisierius Algimantas Pociūnas. Šis reginys žiūrovams turėtų praskaidrinti Naujųjų metų laukimo nuotaiką.

A.Pociūnas pabrėžė, kad N. Saimonas - dialogų meistras. Todėl jo pjesės žavi taikliais, ironiškais, neretai dviprasmiškais, kandžiais, juoką keliančiais pokalbiais. Ne mažiau intriguoja ir rašytojo kuriamos išradingos situacijos. Labai taiklus kūrėjo sąmojis, pastebėjimai, pasibaigiantys apsibendrinimais.

Pjesę "Kalifornijos viešbutis" A. Pociūnas vadina komedija. Ir patikslina: "Komedija - tai tragedija bendraujant su kaimynu." Anot režisieriaus, žiūrovams įdomiausia tai, kad stebėdami pjesės veikėjus ir šių tarpusavio santykius jie tarsi išvysta save.

A.Pociūnas prisipažino, kad jam dar niekada nėra tekę statyti grynųjų komedijų. Paprašytas patikslinti, kokią iš jų jis laiko grynąja, režisierius pabrėžė, kad tokia komedija visada baigiasi teigiamai: problemos, santykiai, nesėkmės išsprendžiamos su humoru, tad iš buvusių nelaimių galima juoktis. Panevėžio dramos teatro literatūrinės dalies vedėja Jūratė Urbšienė akcentavo, kad pastaruoju metu neabejotinai išaugo komedijų poreikis. Aktorius Laimutis Sėdžius sakė, kad į Panevėžį atvažiuoja nemažai šou teatrų, rodančių tokius spektaklius, kokių Panevėžio dramos teatras nestato. Pagal žiūrovų susidomėjimą akivaizdu, kad šou teatrų žmonėms taip pat reikia.

„Kalifornijos viešbutis" - paskutinioji 2009-ųjų premjera Panevėžio teatre. A.Pociūnas pripažino, kad finansiniai nepritekliai privertė mažinti šio pastatymo biudžetą, tačiau tai nepakenkė kūrybiniam procesui. Režisieriaus manymu, būtų galima vaidinti scenoje pasistačius keletą kėdžių, tačiau be atitinkamo scenovaizdžio teatras įgautų saviveiklinio bruožų ir prarastų nemažai žavesio.

N. Saimono kūryba Panevėžio teatre statoma antrą kartą. Iki šiol teatre rodoma ir turi nemenką pasisekimą šio autoriaus pjesė "Paskutinysis iš aistros kamuojamų meilužių", režisuota šviesaus atminimo Giedrimundo Gabrėno.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją