Pasak kultūros ministro Simono Kairio, labai džiugu matyti tokį jauną žmogų, kurio profesinė geografija jau siekia Niujorką ir Kolumbiją, o biografijoje įrašyti tokie aukščiausio meistriškumo kolektyvai kaip „Kremerata Baltica“ ir Valstybinis Vilniaus kvartetas.

„Jūsų ir Jūsų kolegų dėka lietuvių kompozitorių kūriniai šiandien girdimi plačiai už Lietuvos ribų. Jūs pati ne tik nuolat gilinate savo žinias ir patirtį, bet ir dalijatės tuo su kitais, vesdama meistriškumo pamokas. Visas šis platus Jūsų veiklų spektras liudija didžiulę energiją, smalsumą ir siekį nuolat tobulėti žengiant tuo keliu, kuris yra visiškai Jūsų. Tačiau kad ir kaip tvirtai jaustumėmės savo kelyje, kartais vis tiek gera sulaukti padrąsinimo, būti pastebėtam, išgirsti gerą kolegų žodį. Tegu šis apdovanojimas būna dar vienas patvirtinimas, kad Jūsų talentas yra plačiai vertinamas, o visos veiklos – labai reikalingos mūsų šaliai ir jos žmonėms“, – sveikindamas laureatę sakė kultūros ministras.

Premija jaunosios kartos altininkei skirta už profesinį meistriškumą, svarų indėlį į muzikos meną, aktyvią koncertinę veiklą, kultūros sklaidą, Lietuvos vardo garsinimą. Veržli ir kūrybinga jaunoji atlikėja ir pedagogė puoselėja žymiausių Lietuvos ir Europos altininkų – solistų ir pedagogų – įdiegtas tradicijas, plečia repertuarą šiuolaikinės muzikos kūriniais. 2020 metais altininkė darniai įsiliejo Valstybinio Vilniaus kvarteto gretas, atliko dešimtis koncertinių programų Lietuvoje ir užsienyje, kuriuose skambėjo M. K. Čiurlionio, J. Karnavičiaus, A. Šenderovo, O. Narbutaitės, F. Latėno ir kitų lietuvių kompozitorių kūrinai. Jaunoji muzikė yra įvairių muzikinių festivalių dalyvė ir meistriškumo kursų atlikėja, greta intensyvaus koncertinio gyvenimo, vysto pedagoginę veiklą, veda meistriškumo pamokas.

Kultūros ministerijos skiriama Jaunojo muzikos atlikėjo premija siekiama įvertinti jaunųjų menininkų nuopelnus Lietuvos kultūrai, paskatinti juos dar aktyvesnei kūrybinei raiškai. Kandidatais premijai gauti gali būti siūlomi jaunieji menininkai (asmenys nuo 14 iki 35 metų) arba jaunųjų menininkų kolektyvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją