Todėl ir savo naujausių darbų parodą jaunasis menininkas pristatė Oscaro Wildo žodžiais: "Vyras meluoja kalbėdamas savu asmeniu. Duokite jam kaukę ir jis pasakys jums tiesą".

Sostinės rotušėje tarp svečių sukiojosi ir plakatus su kitų garsių žmonių frazėmis nešiojo efektingai apsirengę parodos dalyviai. Paveikslus pristatyti padėjo ir įspūdingais kostiumais pasidabinusios parodos "kuratorės".

Metus Didžiojoje Britanijoje praleidęs dailininkas stebina savo produktyvumu. Vien pernai M. Jankauskas surengė penkias parodas, savo darbus eksponavo tiek Lietuvoje, tiek ir Londone. Praėjusią vasarą grįžęs į Lietuvą, M. Jankauskas tautiečiams taip pat pažėrė savo kūrybos perlų.

Didelio dėmesio ne tik meno žmonių, bet ir pramogų pasaulio atstovų tarpe susilaukė rudenį Vilniuje surengta jo paroda, kurioje jis eksponavo tapytus žinomus žmones. Jo paveiksluose buvo nutapytas Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, Juozas Statkevičius, Simas Jasaitis, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Egidijus Dragūnas, Fredis Merkuris, Džonas Galiano, Tomas Fordas, Eltonas Johnas ir kt.

Paklaustas, kaip savo portretams pasirenka tinkamiausius herojus, M. Jankauskas DELFI yra sakęs, jog jam patinka įdomios asmenybės. Ne ką mažiau įdomus yra ir pats dailininkas. Išskirtine išvaizda seniau žmones stebinti mėgęs M. Jankauskas seniau vakarėliuose mėgdavęs lankytis pasidabinęs suknele ar aukštakulniais.

M.Jankausko parodos "De Profundis" atidarymo akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)