– Iš Jūsų knygos „Tasmanija“ man labiausiai įstrigo mintis, kad nors pagrindinį veikėją kamuoja nerimas dėl globalių problemų, klimato kaitos, karų, bet jis pats svarsto, ar nėra taip, kad gal jis už viso to slepiasi nenorėdamas galvoti apie savo asmeninio gyvenimo problemas. Jūs ir pats taip galvojate, ar tik jūsų sukurtas veikėjas?

– Mes reaguojame į dalykus, kurie vyksta aplink mus, skirtingais būdais. Aš esu linkęs emociškai gal net per daug įsitraukti – iš tiesų, man taip buvo visada. Prisimenu, dar būdamas vaikas apie tai kalbėdavausi su mama, ir ji man sakydavo, kad kartais yra svarbu tarsi užsidėti filtrą ant to, kas vyksta pasaulyje, nes kitaip galima nueiti iki ekstremalumų.

Iš dalies tai atsispindi ir man rašant. Matau, kiek daug visko vyksta, pasaulį krečia terorizmas, kol aš rašiau šią knygą – Europoje kilo karas. Visko tiek daug, kad kalbos apie tai, lyg artėtume prie pasaulio pabaigos, kartais mums patiems jau skamba kaip pokštai – ir mano knygoje yra tam tikros ironijos. Juokaudami mes gal galime bent trumpam tai pamiršti, bet yra žmonių, kurie išties gyvena karo sąlygomis.

– Sakote, mama jus mokė, kad reikia užsidėti tam tikrus filtrus – kaip tai veikia? Kaip tuo pačiu metu išlikti ramiems, bet ir neprarasti empatijos?

– Man tai sudėtinga – norėčiau žinoti atsakymą į šį klausimą. Manau, gyvenant tokiais laikais kaip dabar, labai svarbu kažkaip stebėti savo mintis, savo jausmus, nes labai lengva arba pernelyg nugrimzti į nerimą, arba tapti labai šaltu ciniku, atsiribojusiu nuo pasaulio. Bet dabar mes turime labai rimtų priežasčių ieškoti būdų atremti tokius iššūkius – manau, dabar yra tokie laikai, kurie iš žmonių reikalauja daug mąstyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją