Festivalis baigėsi Šiaulių dramos teatro spektakliu „Berniūkščių ruduo“.

Geriausiu pripažintas Oskaro Koršunovo spektaklis„Miranda“. Povilas Budrys už pagrindinį vaidmenį šiame spektaklyje pelnė geriausio aktoriaus titulą.

Reklama


Po ilgos pertraukos vėl pastebėtas ir Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatras. Už Liudos Havanos vaidmenį spektaklyje „Havana, kelkis ir eik“ Inesa Paliulytė pripažinta geriausia aktore, o jos vyrą vaidinęs Algirdas Paulavičius – geriausiu antrojo plano aktoriumi.

„Tai jaudina, o iš kitos pusės, tai yra didelio sunkaus darbo rezultatas. Kartais teatre ne visi supranta, kad jeigu kažką nori pasiekti, reikia žiauriai sunkiai dirbti, netgi daugiau negu leidžia valandos, negu leidžia mūsų įstatymai“, – kalbėjo Panevėžio J. Miltinio dramos teatro vadovas Romas Vikšraitis.

Už vaidmenį Vytauto Landsbergio spektaklyje „Atėjau, pamačiau, negalėjau“ simpatiškiausiu išrinktas Ainis Storpirštis.

„Esu įvertintas perspektyviausio aktoriaus apdovanojimu prieš porą metų ir man labai džiugu, kad antrą kartą vėl buvau įvertintas Rokiškyje. Dabar laukia „Auksinių kryžių“ apdovanojimai, esu nominuotas. Bet kažkaip po Rokiškio festivalio įvertinimo man prasidėjo naujas etapas“, – teigė A. Storpirštis.

Antrą kartą festivalio istorijoje perspektyviausiais pripažinti ne vienas, o keli aktoriai, šįkart – Vilniaus „Lėlės“ teatro už vaidmenis spektaklyje suaugusiems „Jūratė ir Kastautas“

„Neretai pasigirsta kalbų, abejonių, kam jūs statote tuos spektaklius suaugusiems. Jauniesiems aktoriams šis apdovanojimas, šis pastebėjimas ir įvertinimas bus reikšmingas ir bus paskata toliau būti drąsiems scenoje, nebijoti išankstinių nuostatų ar tokių vertinimų“, – tvirtino Vilniaus „Lėlės“ teatro meno vadovas Vilmanas Juškėnas.

Keistuolių teatras apdovanotas už geriausią spektaklį vaikams, žiūrovų prizas atiteko Valstybinio jaunimo teatro spektakliui „Skrydis virš gegutės lizdo“.