Dokumentinis–animacinis filmas pasakoja tikrą armėnės Auroros istoriją, kuriai buvo vos 14 metų, kai Pirmojo pasaulinio karo metu prasidėjus armėnų genocidui ji prarado namus, beveik visą savo šeimą ir buvo priversta bėgti. Išvykusi į Jungtines Amerikos Valstijas jauna moteris viešai papasakojo savo patirtis, suvaidino save Holivudo filme ir tapo vienos didžiausių kada nors Amerikoje surengtų labdaros kampanijų veidu. Dabar ši istorija kino ekrane atgimė sujungus animaciją, interviu su pačia Aurora ir išlikusius Holivude kurto pirmojo filmo kadrus.

Pasaulinė šio filmo premjera įvyko prestižiniame „Annecy“ animacinių filmų festivalyje. Filmas praėjusiais metais Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono kino akademijos – Asia Pacific Screen Awards (APSA) – apdovanojimuose pripažintas geriausiu animaciniu filmu, 21-aje tarptautiniame žmogaus teisių festivalyje ir forume tapo „Grand Prix de Geneve“ nugalėtoju, tarptautinėje Jerevano kino festivalio „Auksinio abrikoso“ konkursinėje programoje laimėjo „Sidabrinio abrikoso“ apdovanojimą, o iš Talino kino festivalio „Juodosios naktys“ parsivežė geriausio Baltijos šalių prodiuserio apdovanojimą už koprodukciją. Taip pat buvo atrinktas į „DocLisbo“, „IDFA“, „Hamburg Film Festival“, tarptautinio Triesto filmų festivalio ir kitų programas. 2022 m. „Sielų aukcionas. Neįtikėtina Auroros Mardiganian istorija“ buvo deleguota siekti prestižinio „Oskaro“ apdovanojimo, o 2023 m. nominuotas ir Lietuvos kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“ kaip geriausias mažumos bendros gamybos filmas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją