Šis R. Abukevičiaus režisuotas spektaklis pastatytas pagal Vilniaus miestelėno Teodoro Jevlašauskio (1546–1619) atsiminimus. Gudų bajoras Teodoras ne tik vaizdžiai aprašė XVI–XVII a. sandūros LDK tikrovę („Teodoro Jevlašauskio, Naugarduko žemės teismo pateisėjo, atsiminimai“), bet ir ją savitai išgyveno, savarankiškai vertino. Jo memuarai – autentiška žmogaus gyvenimo istorija, kupina lūkesčių, žemiškų džiaugsmų, netekčių, melancholijos ir nevilties. Tai nesvetima ir šiandien. Spektaklyje laikmečio atmosfera praturtinta mistiniais elementais.

Spektaklio režisierius – Ramūnas Abukevičius.
Spektaklio scenografiją sukūrė Ramunė Skrebūnaitė.
Muzikinis apipavidalinimas – Emilijos Latėnaitės Beliauskienės.
Vaidina: Emilija Latėnaitė-Beliauskienė, Rasa Jakučionytė, Gintaras Mikalauskas, Ramūnas Abukevičius.

„Pagalvės mokesčio rinkėją” teatras planuoja rodyti ir kitose istorinėse Lietuvos vietose: pilyse, dvaruose, vienuolynuose, bažnyčiose ir kitose laikmečių dvasia alsuojančiose erdvėse.

Teatras „Ramūno ateljė” dar vaidinamas „intymiu”. Todėl, kad žiūrovas nuo aktoriaus gali atsidurti net 30 – 50 cm atstumu. Daugelio žiūrovų teigimu, tai palieka neišdildomą įspūdį.

Apie teatrą:
Šio intymaus „Ramūno ateljė“ teatro įkūrėjas – aktorius ir režisierius Ramūnas Abukevičius, kurį brandesnio amžiaus žiūrovai gerai prisimena Rimo Tumino spektaklyje „Katė ant įkaitusio skardinio stogo“ (T. Viljamsas), Irenos Bučienės režisuotame „Moljere“ (M. Bulgakovas) ar Kauno dramos teatre Gyčio Padegimo pastatytoje komedijoje „Tuščios meilės pastangos“ (V. Šekspyras). Daugeliui R. Abukevičius įsiminė ir kaip skaitovas, ir kaip masinių renginių bei švenčių režisierius.

Rasa Jakučionytė, vaidinanti Vilniaus Mažajame teatre (R. Tumino „Nusišypsok mums, Viešpatie“, „Maskaradas“).

Gintaras Mikalauskas - aktorius, jau du dešimtmečius neišnykstantis iš televizorių ekranų.

Emilija Latėnaitė- Beliauskienė, vaidinanti teatre „Utopia“, LMTA G. Varno kurso magistrantė.

Ramunė Skrebūnaitė, scenografė, kostiumų dailininkė taip pat konsultantė „Ramūno ateljė” spektaklyje, pagal A. Strindbergo pjesę „Mirties šokis”. Jau nuo 1990 metų daugelį įsimintinų darbų teatre, kine ir televizijoje.

Dizaineris Kęstutis Lekeckas mados srityje dirba nuo 1999 m. per šį laikotarpį dalyvavo daugelyje tarptautinių mados renginių ir festivalių, yra tapęs nevieno jų laureatu. Dizaineris taip pat dirba įvairių renginių stilistu, kuria aprangą atlikėjams, politikams taip pat teatro scenai, bendradarbiauja su įvairiomis Lietuvos siuvimo įmonėmis kurdamas joms kolekcijas. Jau penkeri metai savo patirtimi dalinasi dėstydamas KTU.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją