„Naujųjų technologijų dėka prieš 100 metų tapyti M. K. Čiurlionio paveikslai atgyja ir atsiveria dar nematytu rakursu. Kad ir „Pilies pasakoje“: anksčiau matėme kalną, o dabar galima jį apeiti, pamatyti, kas yra kitoje pusėje. Šios technologijos išplečia mūsų supratimą apie tradicinį meną, daro jį patrauklesnį jaunajai kartai. Tikimės, kad lietuvių sukurtas 3D algoritmas sudomins ir Indiją“, – atidaryme sakė Lietuvos ambasadorius Indijoje Laimonas Talat-Kelpša.

Susipažinti su M. K. Čiurlionio darbais ir jų šiuolaikine interpretacija į prestižinį Delio parodų ir konferencijų centrą „India International Centre“ susirinko vietos verslo ir politikos lyderiai, diplomatinio korpuso atstovai.

Penktadienio vakarą Lietuvai skyrę svečiai gavo dvigubą dovaną – ne tik ekskursiją po lietuvių klasiko paveikslus, bet ir atlikėjų iš Lietuvos pasirodymą.

Prieš metus į grupę „Where the Backs Come From“ susibūrusios Berta Timinskaitė, Algė Matekūnaitė, Eglė Gadeikytė ir Silvija Pankūnaitė visus nustebino žinoma daina iš populiaraus Bolivudo filmo, kurią jos atliko hindi kalba.

Į parodą Delyje atvyko ir 3D technologijos kūrėjas, lietuviško startuolio „Aresi Labs“ vadovas Audrius Zujus. Jo suburta komanda per kelis mėnesius atkūrė, anot jo paties, „nematomą Mėnulio pusę“ – nematytas ir tik įsivaizduojamas M. K. Čiurlionio paveikslų puses ir detales. Lietuvos gyventojams projektas buvo pristatytas praėjusią vasarą.

Parodos svečiams tradiciškai buvo pasiūlyta paskanauti lietuviško sūrio ir saldumynų.

„Pasivaikščiojimas po paveikslą“ – jau trečiasis Lietuvos ambasados projektas Indijoje, įgyvendinamas drauge su „India International Centre“. 2014 m. gruodį centre surengta vieša paskaita, skirta lietuvių literatūros klasiko Kristijono Donelaičio 300-osioms gimimo metinėms, o 2015 m. rugpjūtį – bendra Lietuvos ir Indijos dailininkų paroda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)