Albumas „Iconic“ buvo išleistas 2022 m. lapkričio 4 d. muzikos įrašų kompanijos „Deutsche Grammophon“ ir akimirksniu užėmė 4-ąją vietą Vokietijos popmuzikos topuose, kas yra neabejotina sėkmė klasikinės muzikos albumui. Šių metų pavasarį Vokietijoje prasidėjo metų trukmės pasaulinis turnė „David Garrett Iconic Tour“, kurio metu muzikantas rengia 78 koncertus 18-oje šalių – turo žemėlapis apima Austriją, Šveicariją, Liuksemburgą, Daniją, Lenkiją, Italiją, Čekiją, Bulgariją, Gruziją, Lietuvą, Latviją, Estiją, Turkiją, Jungtinius Arabų Emiratus, Singapūrą, Kiniją ir Australiją. Pastarasis turas D. Garrettui yra nepaprastai sėkmingas – jau dabar pranešama apie daugiau kaip 70 tūkst. parduotų bilietų ir 26 anšlaginius koncertus.

David Garrett, tai yra, Davidas Christianas Bongartzas (toks tikrasis muzikanto vardas) gimė 1980 m. Achene, Vokietijoje. Vunderkindas, į rankas smuiką paėmęs vos ketverių, debiutavo scenoje būdamas 10-ties ir tapo jauniausiu atlikėju (13 m.), pasirašiusiu sutartį su prestižine muzikos įrašų kompanija „Deutsche Grammophon“. Sulaukęs vos penkiolikos, D. Garrettas įrašė visus 24 Paganinio kaprizus – neabejotinai vienus sudėtingiausių kada nors parašytų kūrinių smuikui. Dar būdamas vaiku, smuikininkas jau koncertavo kartu su tokiais pasaulinio garso grandais kaip Claudio Abbado, Zubinu Mehta ir Yehudi Menuhinu.

1999 m. talentingasis muzikantas buvo priimtas į prestižinę Juilliard mokyklą Niujorke, kur tapo legendinio smuikininko Itzhako Perlmano mokiniu. Baigęs studijas, Davidas Garrettas nėrė į „crossover“ muzikos žanrą, savo roko žvaigždės charizma ir atlikimo virtuoziškumu ištrindamas ribas tarp Mozarto ir „Metallicos“.

Per savo karjerą išleidęs 22 studijinius albumus ir pasaulyje pardavęs daugiau kaip 4,5 mln. įrašų, „Velnio smuikininku“ ir širdžių ėdiku vadinamas muzikantas yra koncertavęs su Londono, Vienos, Milano ir kitais garsiais simfoniniais orkestrais, diriguojant tokiems iškiliems klasikinės muzikos dirigentams kaip Zubinas Mehta, Christophas Eschenbachas, Riccardo Chailly ir Andrés Orozco-Estrada.

Davidas Garrettas yra pelnęs 25 aukso ir 17 platinos apdovanojimus ne tik Europoje, bet ir Meksikoje, Honkonge, Brazilijoje, Singapūre ir kitose šalyse. 2013 m. muzikantas debiutavo kine, sukūręs Niccolo Paganini vaidmenį filme „Velnio smuikininkas“. Pernai D. Garrettas išleido autobiografinę knygą „Jei tik jūs žinotumėte“, kuri užėmė antrąją vietą „Der Spiegel“ bestselerių negrožinės literatūros kūrinių tope. Šiuo metu smuiko superžvaigždės instrumentų arsenale yra Stradivarijaus „Ex Busch“ (1716) ir Guarneri del Gesù darbo smuikai „Pugnani“ (1734) bei „Baltic“ (1731).

Koncertas vyks 2024 m. kovo 10 d. 19:00 val. Vilniaus koncertų salėje „Compensa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją