Pasaulinio garso australų rašytoja Coleen McCullough išgarsėjo romanu „Erškėčių paukščiai“ (1977 m.), kurio tik Amerikoje išleisti 56 leidimai, jis išverstas į 20 kalbų. „Tyto alba“ pristato ir kitą autorės romaną „Morgano kelias“. McCullough – įdomi ir spalvinga asmenybė: medicinos mokslų daktarė, Niujorko mokslų akademijos narė, garsi visuomenės veikėja, viena iš šimto asmenų, kuriems suteiktas Australijos nacionalinės vertybės titulas. Sunkia akių liga serganti šešiasdešimt aštuonerių metų rašytoja kupina gyvenimo džiaugsmo, žavi humoro jausmu, noriai dalina interviu ir sako, kad niekas – jokios ligos nei kliūtys nesutrukdys jai rašyti. Ji dalyvaus knygų mugės renginiuose, susitiks su Vilniaus aukštųjų mokyklų studentais, Rostropovičiaus fondo rėmėjais.

Rašytoją lydės jos vyras Ricas Robinsonas – politikos veikėjas, tapytojas ir romano „Morgano kelias“ veikėjo prototipas.

Adamas Thirlwellas, 24 metų britų rašytojas, akimirksniu išgarsėjo savo pirmąja knyga. Ir Didžiojoje Britanijoje, ir Lietuvoje jis sukėlė daug prieštaringų vertinimų romanu „Politika“.

Italų kultūros instituto ir leidyklos kvietimu atvyksta ir žymus italų rašytojas Niccolo Ammaniti, dažnai vadinamas Alessandro Baricco „įpėdiniu“ – rašytojai yra bičiuliai. N. Ammaniti 2001 m. išleido romaną „Aš nebijau“. Rašytojas tapo jauniausiu prestižinės Viareggio-Repaci literatūrinės premijos laureatu. Knyga jau išversta į 20 kalbų. Pagal šį romaną režisierius Gabrielė Salvatorė sukūrė to paties pavadinimo kino filmą, kurio premjera Italų kultūros instituto pastangomis vasario 11-13 dienomis vyks „Lietuvos“ kino teatre. Vasario 11 d. filmo pristatyme dalyvaus ir romano autorius, kino kritikai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją