Psichologinių apklausų duomenimis, moterys sutinka daugiau kliūčių negu vyrai siekdamos savo tikslų. Skirtingi socialiniai lūkesčiai, motinystės atostogos, darbo užmokesčio skirtumas, pasitikėjimo savimi stoka yra tik kelios iš kontekstinių priežasčių, kodėl moterims yra sunkiau gyventi tokį gyvenimą, kokio jos norėtų.

Marina Abramović, per ilgus savo darbo metus, sukūrė asmeninį atsparumo metodą, kurio moko keliaudama po didžiausias pasaulio arenas. Jos pačios susikurta praktika jai padėjo pasiruošti savo didžiausiems performansams, kur reikėjo daug dienų iš eilės išsėdėti ant kėdės, nejudėti, nekalbėti.

Šios be galo stiprios ir valingos asmenybės pasiekimai jau įkvėpė milijonus žmonių visame pasaulyje.Šių metų kovą Marina Abramović lankysis Lietuvoje jau septintą kartą organizuojamoje konferencijoje „Moters vizija“. Konferencijos „Moters vizija“ vadovė Renata Cikanaitė džiaugėsi, kad į Lietuvą atvyksta tokia stipri asmenybė: „Viena yra apie Mariną skaityti knygose, ir visai kas kita būti toje pačioje salėje kartu su ja, girdėti jos balsą, jausti energiją. Pojūčių dėka mūsų patirtys ir įžvalgos įsirašo giliai į ląstelių atmintį ir nugula ten, tampa mūsų dalimi.“

Marina pasidalino prieš konferenciją keliais praktikų pavyzdžiais, kuriuos ji naudoja pati.

Pratimas UŽRIŠTOS AKYS: Išeikite iš namų, į didelę pievą, pasirinkite vieną medį, kaip atsparos tašką, tada užsiriškite akis ir nutolkite nuo jo 100 žingsnių, o tada pabandykite rasti kelią atgal iki to medžio.

LĖTUMO pratimas: Visą dieną darykite viską labai lėtai: vaikščiokite, gerkite vandenį, prauskitės po dušu. Šlapintis sulėtintai yra labai sunku, bet pabandykite.

Tradiciškai kovo 8-ąją organizuojamas renginys šiais metais nori pagerinti moterų santykį su jomis pačiomis. Padėti atrasti savyje galią kurti, mylėti save, pasitikėti savimi. „Siekiame, kad konferencijoje dalyvaujančios moterys įgautų įrankius bei metodikas, kaip įveikti net didžiausius sunkumus, pakeistų požiūrį į save, rasti įkvėpimo ir kūrybos gyvenimo tiksluose. Taip pat norime parodyti, kaip nuraminti mintis, suprasti, kas mus daro laimingus, priimti savo emocijas ir būti patenkintais savimi “, – planais dalijosi konferencijos „Moters vizija“ vadovė R. Cikanaitė.

Kovo 8-ą „Compensa“ arenoje vyksiančioje konferencijoje pranešimus skaitys verslo, meno ir mokslo atstovai, tarp kurių bus ir anksčiau minėta žymiausia pasaulio performanso menininkė Marina Abramović, o kartu su ja scenoje pasirodys ir Ineta Stasiulytė – viena žymiausių Lietuvos teatro, kino ir televizijos aktorių, psichoterapeutė Aušra Kurienė, Ugnė Genienė – veidoskaitos, kurios pagalba sprendimus priima pasaulio didžiausių įmonių vadovai, specialistė, neuromokslininkė Laura Vencė, kuri pamokys, kaip nuraminti mintis ir pasirūpinti savo smegenimis, dailininkė Iveta Jurkšienė ir kiti pranešėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją