A.Filipenko – tai „žmogus –teatras“, viena ryškiausių Rusijos teatro žvaigždžių. „Jis labai įdomus aktorius. Kiekviena rolė, kurią jis atlieka, kiekvienas jo skaitomas tekstas yra labai psichologiškai tikslus. Jo psichologizmas yra labai artistiškas. Jis randa žodžio plastiką intonacijose. Jis turi puikų humoro jausmą, o tai padeda užmegzti kontaktą su auditorija“, - sako Druskininkuose vykstančio tarptautinio festivalio komisijos narys, teatrologas, profesorius Vidmantas Siliūnas.

Spektaklyje skambės pripažintų literatūros klasikų kūriniai, kuriuose jie rašė apie laiką ir save. Visi išbandė kūrybos nelaisvės suvaržymus griežčiausios cenzūros sąlygomis. Iki ašarų juokingi tekstai pasaulį rodo genealių rašytojų akimis, o A.Filipenko šiuos tekstus skaito su meile, jam būdingu humoru ir temperamentu. Rusijos liaudies artisto Aleksandro Filipenko benefisas „Tėvų juokas“ jau liepos 20d. Druskininkuose.

Vienas iš artimiausių festivalio renginių, kurio negalima praleisti - susitikimas su Jurijumi Rostu. Tai - žinomas poetas, žurnalistas, filosofas, intelektualas, puikių knygų autorius.

„Aš nepažįstu labiau nerimstančio, amžinai neesančio namie, bet visada būnančio skirtingose Žemės vietose, visiems reikalingo, niekad nepagaunamo Jurijaus Rosto“, - sako Rimas Tuminas, kuris labai džiaugiasi Jurijaus Rosto dėmesiu festivaliui. Rostui teko draugauti su įdomiais pasaulio žmonėmis: Dmitrijumi Sacharovu, Sergejumi Paradžanovu, Bela Achmadulina, Vladimiru Tarasovu ir daugeliu kitų. Bilietus į Rosto vakarą (su fotoparoda ir filmais) perkantys žmonės sako, jog Maskvoje neįmanoma patekti į jo kūrybinius vakarus, svečiai iš Amerikos antrina, kad bilietų ne taip lengva įsigyti ir JAV. Todėl šiais metais Druskininkai kiekvienam suteikia progą patekti į absoliučiai unikalų susitikimą už tikrai patrauklią kainą.

Norite sužinoti, kaip tapti garsių pasaulio žmonių draugu? Jurijus Rostas pasidalins savo formule su visais, kam tai bus įdomu ir kas ateis į susitikimą su juo jau šį šeštadienį , liepos 19d. Spa VILNIUS Druskininkai. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)