Vėtra pasakojo, kad „Vikings“ muzikinio takelio kūrėjas ir garsios Norvegų skandinaviško folkloro grupės „Wardruna“ lyderis Einaras Selvikas yra didelis apeigų folkloro grupės „Kūlgrinda“, kurioje ji dainuoja, gerbėjas.

Išgirdęs Vėtros atliekamas lietuvių liaudies dainas jis nusprendė, kad dainininkė privalo atlikti giesmę didingoje laidotuvių scenoje. Pati atlikėja pasakoja, kad filmuotis „Vikings“ buvo įspūdingas potyris, taip pat buvo įdomu susipažinti ir su viena pagrindinių serialo aktorių Katheryn Winnick, vaidinančią Lagertha.

Vėtra Trinkūnaitė

V. Trinkūnaitė savo muzikinę karjerą pradėjo Lietuvoje dainuodama Romuvos apeigų folkloro grupėje „Kūlgrinda“, su kuria iki šiol pasirodo. Šiuo metu Vėtra užsiima soline muzikine veikla tarp Vilniaus ir Dublino, bendradarbiauja su įvairiais muzikantais, kuria savo dainas, eksperimentuoja su Rytų bei Vakarų muzikos dermėmis grodama kanklėmis.

Vikingai“ – kanadiečių ir airių istorinis draminis televizijos serialas, rodomas per „History“ kanalą, filmuojamas Airijoje.

Vėtra Trinkūnaitė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)