Stovykla šiemet truks net 4 dienas, pirmąją dieną, ketvirtadienį, įžanginė stovyklos dalis, skirta labiau tiems, kurie neseniai paėmė į rankas fotoaparatą ir nori išmokti geriau fotografuoti. Oficialus stovyklos atidarymas ir pirmosios paskaitos – penktadienį, o šeštadienio tvarkaraštis ilgas ir kupinas įdomių paskaitų. Sekmadienį apsukos jau bus lėtinamos ir po pietų stovykla bus praūžusi. Visos stovyklos metu bus galima mėgautis gamta, dalyvauti krepšinio, futbolo varžybose, konkursuose ir t.t.

Šiemet organizatoriai pasistengė iš peties – stovyklos dalyviai po vienu stogu galės išvysti Tomą Kaunecką (Tomas pripažįstamas vienu aktyviausių reklamos ir mados fotografų Lietuvoje, šiuo metu Tomas Kauneckas ir „Ciklopas“ bendradarbiauja su visomis pagrindinėmis šalies reklamos agentūromis, taip pat – didžiausiais Lietuvos mados ir gyvenimo būdo leidiniais), Albert Pocej (Albertas yra gerai žinomas meninėje vestuvių fotografijoje bei mados fotografijoje, o šiemet buvo pakviestas ir į „Miss Lietuva 2012“ vertinimo komisiją), Artiom Ištuganov (Artiom specializuojasi komerciniame reportaže, taikomojoje ir komercinėje fotografijoje. Tarp jo klientų – „Exit“, „Pacha“, „Shtab“, „Gargaras“, „Mohito Launge“, ir t.t.).

Be šių pavardžių stovykloje dar bus ne vienas savo srities specialistas, daug kitos veiklos ir, svarbiausia, pramogų.

„Stovykla yra puiki proga ne tik papramogauti, bet ir... Sutaupyti. Kodėl? Nes kiekvieno iš aukščiau paminėto fotografo seminarai ir mokymai neretai kainuoja beveik po tiek pat ar dukart, kiek bilietas į mūsų stovyklą, taigi gaunate tris viename plius „bonus“ dar ne vieną fotografą ir visa tai – ant ežero kranto. Galiausiai, juk išsinuomoti sodybą ir savaitgalį paprasčiausiai pailsėti prie ežero kainuoja netgi daugiau!” - teigė renginio organizatoriai, taip pat, profesionalūs fotografai, Sitora Šlauterytė ir Vilmantas Žilinskas.

„Renginys nėra skirtas tik fotografams. Ankstesnėse stovyklose taip pat buvo gausu žmonių, norinčių išmokti fotografuoti, surasti naujų pažinčių ir, žinoma, pailsėti bei gerai praleisti laiką gamtos apsuptyje su šeima, todėl kviečiame visus. Viską darome idėjiškai ir altruistiškai, nesiekdami pelno – tokie jau tie menininkai.“ – su šypsena pridūrė efoto.lt redaktorius Ignas Urbonas.

Prieš du metus organizuotoje stovykloje dalyvavo daugiau nei 140 žmonių, stovykla buvo trumpesnė ir su kuklesne programa. Verta prisiminti ir paminėti fotografą Matą Jūrą, kuris 2010 metais stovykloje vedė paskaitą apie vestuvių fotografiją, o šiemet buvo išrinktas geriausiu Baltijos šalių vestuvių fotografų konkurse, tad galima sakyti, jog organizatoriai tikrai turi puikią „uoslę“. Šiemet programa gerokai turtingesnė, tad tikimasi sulaukti dar daugiau žmonių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją