„Džiaugiuosi, kad mano fantazijų kūriniai, nutapyti drobėse, dabar atgyja ir virtualioje realybėje. Šiame dvidešimties minučių filme keliausite per mano paveikslus, kurie iš statiškų taps judančiais, atskleis savas istorijas, o juos papildys erdvinis garsas ir specialiai kurta muzika. Virtualią kelionę jungs moters ir vyro istorija – pasakojimas apie bėgantį gyvenimą, kuriame labai svarbu nepamiršti žaisti“, – pasakoja garsus ir iš savo braižo daugeliui atpažįstamas dailininkas Algis Kriščiūnas.

Filmo „Žaisti Gyvenimą“ kūrimo proceso metu kiekvienas A. Kriščiūno paveikslas buvo iš naujo atkurtas trimatėje erdvėje – naudojantis šiuolaikinėmis kompiuterinės grafikos technologijomis, trimačiai objektai bei personažai patalpinti visa apimančioje virtualioje aplinkoje. Čia paveikslai iš tiesų tampa gyvomis istorijomis, kurias įgarsina vystomi dialogai, įprasmina jaudinanti režisūrinių sprendimų choreografija ir užpildo specialiai pritaikytas autorinės kūrybos muzikinis garso takelis. Kūrėjai teigia neabejojantys, kad šis filmas taps viena įspūdingiausių virtualios realybės patirčių, kūrybiškai atspindinčių meninę dailininko mintį.

Juostoje žiūrovai išvys vienus populiariausių A. Kriščiūno paveikslų – „How we met“, „Found you“, „Staying together“, „The hope“, „Play life“, „So close, so distant“ ir daugelį kitų.

Naujausią „Hexa Cinema“ VR filmą sukūrė gausi Lietuvos kino, kompiuterinės grafikos ir animacijos profesionalų komanda. Juostos koncepcijos autoriumi tapo Vilius Petrauskas, animacijos ir efektų skyriaus vadovas – Mantas Pronckus, kūrybinės raiškos konsultantas – Donatas Ulvydas, garso dizaineris – Artūras Pugačiauskas, kompozitorius Darius Žičkus, prodiuseris Žilvinas Naujokas. Tekstus juostai kūrė pats A. Kriščiūnas su žmona, žinoma žurnaliste bei rašytoja Jurga Baltrukonyte.

Algis Kriščiūnas – menininkas plačiąja šio žodžio prasme: jis garsėja ne tik kaip dailininkas, bet ir kaip fotografas bei muzikantas. Jo tapyba priskiriama siurrealizmui ir simbolizmui, tačiau pats autorius savo kūrybą vadina humanistiniu žvilgsniu į pasaulį. A. Kriščiūno kūriniai pilni asmeninių išgyvenimų, nerimo ir džiaugsmo, slaptų žinučių bei prasmių, kurias kiekvienas žiūrovas gali interpretuoti savaip.

Tai bus jau antrasis filmas, sukurtas specialiai tik virtualios realybės kino erdvėms „Hexa Cinema“. Šių filmų peržiūros metu naudojama speciali įranga – VR akiniai, kurie uždengia žiūrovo akis ir ausis, taip sustiprinant visus pojūčius, persikeliant į ekrane atvaizduojamą istoriją. Šiuo metu čia vis dar galima pamatyti Donato Ulvydo kurtą filmą-patirtį „Aš Lietuva“, o naujausio darbo „Žaisti Gyvenimą“ premjera suplanuota jau visai netrukus, kitų metų pradžioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją