„Telefonas pirmadienį netilo ištisą dieną. Didžioji dalis skambinusiųjų teiravosi būtent apie Galimybių pasą ir jo naudojimą, baiminosi, kad dabar negalės apsilankyti planuotame renginyje, dalis žmonių išreiškė nepasitenkinimą nauja sistema“, – teigė „Tiketa“ aptarnavimo skyriaus vadovė Aleksandra Vaičekauskienė.

„Sumaištis juntama ne tik tarp renginių mylėtojų – nemažai skambučių sulaukėme ir iš renginių organizatorių, kurie, kartu su bilietų platintojais, ieško geriausių sprendimų savo renginiams. Labai tikimės, kad netrukus turėsime daugiau aiškumo ir susiformuos darbo praktikos, todėl raginame sekti informaciją ir vadovautis šalyje galiojančiais nurodymais“, – pridūrė A. Vaičekauskienė.

Atsakymai į dažniausiai „Tiketa“ bendrovės sulauktus klausimus apie renginius ir Galimybių pasą:

Ar reikia kartu su Galimybių pasu turėti ir savo asmens dokumentą?

Taip, atėjus į renginį reikia turėti Galimybių pasą, asmens dokumentą ir renginio bilietą.

Ar visi renginiai dabar yra tik su Galimybių pasu?

Ne, ne visi.

Kaip žinoti kuris renginys skirtas lankytojams su galimybių pasu, o kuris ne?

Toks renginys bus išskirtas kaip renginys, į kurį patekti galima tik su Galimybių pasu – tą jau rašome renginio pavadinime, netrukus atnaujinsime visus renginių aprašymus ir pagrindines nuotraukas.

Jeigu renginys nerašo nieko apie galimybių pasą, ar tai automatiškai reiškia, kad paso nereikia?

Taip. Jei aprašyme to nėra – Galimybių paso nereikia.

Ar norint gauti Galimybių pasą reikia atlikti mokamą testą?

Atlikti galima tiek mokamą, tiek nemokamą testą. Svarbiausia, kad testo rezultatas būtų neigiamas, o testas būtų atliktas ne anksčiau, nei likus 24 valandoms iki renginio pradžios. Nemokamai atliekamų greitųjų testų rezultatai dažnai sužinomi per valandą, o kartais ir greičiau.

Kuo skiriasi renginiai su Galimybių pasu ir be jo?

Renginiuose, pažymėtuose „tik su Galimybių pasu“ gali dalyvauti tik pasiskiepiję, COVID-19 liga per praėjusias 180 dienų persirgę ir per paskutines 24 valandas neigiamą koronaviruso testo rezultatą gavę asmenys. Kituose renginiuose gali dalyvauti visi – tiek Galimybių pasą turintys, tiek neturintys.

Ar su Galimybių pasu renginiuose dalyvaus daugiau žmonių?

Taip. Renginiuose su Galimybių pasu uždarose patalpose galės dalyvauti iki 500 žmonių, tačiau ne daugiau negu 75 procentų sėdimų vietų, o renginiuose lauke – iki 2000 žmonių. Be Galimybių paso uždarose erdvėse renginiai gali vykti su 150 žmonių, lauke – su 300 žiūrovų.

Ar renginiuose su Galimybių pasu galėsiu vartoti maistą ir gėrimus?

Ne, renginio vietoje prekiauti maistu ir gėrimais bus draudžiama. Žiūrovai renginio metu privalės dėvėti kaukes, į pastatą bus įleidžiami likus ne daugiau nei 30 minučių iki renginio, o į renginio salę – likus ne daugiau nei 15 minučių iki renginio.

Į renginį einu su vaikais – ar jiems taip pat reikia Galimybių paso?

Vaikams iki 16 metų Galimybių paso nereikia.

Kodėl renginių organizatoriai nepadalina salės per pusę – žmonėms su Galimybių pasu ir be jo?

Šiuo metu tą daryti yra draudžiama. Renginys turi būti organizuojamas žmonėms tik su Galimybių pasu arba tik be jo. Tiesa, niekas nedraudžia žmonėms su Galimybių pasu eiti į visus renginius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją