Savaitgalį renginys įvyko Vilniuje, Šlapelių muziejuje.

S. Paukščio fotografijose atsispindi naujosios Kazachstano sostinės Astanos architektūra ir žmonės.

Per hepeningo pristatymą kalbėjęs ambasadorius Rokas Bernotas ir Kazachstano diplomatai pabrėžė, kad Kazakstanas tampa modernia, šiuolaikiška šalimi.

"Astanos erdvės ir formos – tiesiog užburiančios, o ir žmonės labai malonūs – tiesiog visur daugybė šypsenų, – apie savo idėją surengti meninį hepeningą pasakojo fotografas Saulius Paukštys. - Prakalbus apie Kazachstaną daugelis galvoja apie gyvenimą jurtoje. Tačiau ši šalis – šiuolaikiška. Jurtas galima pamatyti tik tradicinėse kazachų šventėse. O stepių erdvės, besitęsiančios šimtus kilometrų – tikras įkvėpimas menininkui."

G. Sodeika renginio metu atliko kūrinį "VIL. – KAZ." egzotišku elektroniniu instrumentu Thermenvox, kuris garsą generuoja reaguodamas į žmogaus skleidžiamas elektromagnetines bangas.

Grojimas tokiu instrumentu, pasak jo, labai tinkamas tokiam erdvių ir gamtos jėgų perteikimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)