"Manau, jubiliejui mes nespėsim. Būsiu atviras", - teigė kultūros ministras.

Visgi, ministras tikino, kad projektas bus įgyvendintas.

"Sprendimus sunkmetis padiktavo, bet mes vis tiek jį vykdysime, tik dabar neaišku, kas koprodukciją vykdys, kas dalyvaus, nes mums vieniems įvykdyti šitą produktą jau ne pagal jėgas yra (...) Projektą galime įgyvendinti", - teigė kultūros ministras.

12 mln. litų kainuosiantis "Žalgiris - Geležies diena" yra epinė drama, skirta vienam svarbiausių, lemtingam Lietuvos istorijos epizodui - Žalgirio mūšiui, kuriame jungtinė Lietuvos ir Lenkijos kariuomenė nugalėjo Kryžiuočių ordiną. Scenarijuje atspindėti įvykiai atskleidžia vieno audringiausių Lietuvos valstybės kūrimosi laikotarpių dvasią, kai savo jėgas valdovų sostuose išbandė Lietuvos didysis kunigaikštis Vytautas ir būsimas Lenkijos karalius Jogaila.

Pagrindinis dėmesys filmo scenarijuje skiriamas Lietuvos kunigaikščių santykių evoliucijai, atskleidžiamas dviejų asmenybių ir dviejų valstybių suartėjimas, padėjęs sutelkti jėgas lemiamai kovai su grėsminga priešo kariuomene.

Scenarijaus autoriai yra Juozas Marcinkevičius, Marius Daškus ir Raimundas Banionis (jis taip pat yra ir režisierius).

Pernai spalio pradžioje Seimas 2010-uosius paskelbė Žalgirio mūšio metais.

Vienas svarbiausių Lietuvai mūšių, vykęs 1410 m. liepos 15 d. tarp jungtinių Lietuvos ir Lenkijos pajėgų ir Kryžiuočių ordino, baigėsi pastarojo sutriuškinimu, po kurio Kryžiuočių ordinas nebeatsigavo. Pergalė nutraukė porą šimtų metų trukusius lietuvių žemių grobstymus.

2010-aisiais Lietuva minės Žalgirio mūšio 600-ąsias metines.