Ch. Workmano filmas – trumpa avangardinio kino istorija, pagerbiant J. Meko gyvenimo kūrybos darbus. Didžiausias dėmesys „Visionaries“ skiriamas praėjusio amžiaus septintojo ir aštuntojo dešimtmečio avangardinio kino pasaulio įvykiams.

J. Mekas per filmo pristatymą prisiminė, kaip ėmė kurti būtent avangardinį kiną: „Neskirstau kino į įprastines rūšis, tačiau tam tikri formų skirtumai vis dėlto yra. Pavyzdžiui, poetinis ar žurnalistinis, naratyvinis ar nenaratyvinis kinas. Tačiau kai darai tai, ko anksčiau niekas nedarė, atsiduri priekyje, avangarde, lyg pirmosiose kareivių eilėse per mūšį. Aš suardžiau visas savo filmų mizanscenas, norėjau būti ten, kur paprastai yra aktorius“. Po Tribeca festivalio JAV žurnale „Slant“ save jis apibūdino kaip „šaukiantį kino maniaką“.

Režisierius Ch. Workmanas išgarsėjo 1986 metais, kai sukūrė įspūdingą aštuonių minučių koliažą iš įvairių Holivudo filmų ir buvo apdovanotas Oskaru už geriausią trumpametražį filmą.

„Fluxus Ministerijos“ kvietimu Ch. Workmanas rudenį atvyks į Vilnių ir parodys savo filmą „Visionaries“ Lietuvos publikai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją