14-tus metus vykstantis „Kinas po žvaigždėmis“ tęs kino klasikos liniją ir kvies žiūrovus pildyti savo unikalias gero kino kolekcijas. Kultiniai filmai, ryškūs aktoriai, įsimintiniausi vaidmenys, ikoniškos filmų scenos – visa tai festivalio metu papildys kiekvieno žiūrovo kino kolekciją.

„Pradėję mąstyti apie šių metų festivalį ir jo koncepciją, supratome, kad kino kolekcionavimo tema žadina vaizduotę ir kelia daug įdomių klausimų. Kaip kolekcionuoti tai, ko negalime parsinešti namo, pasikabinti ant sienos ar padėti ant lentynos? Kaip kolekcionuoti patirtis, kaip jas sisteminti? Nuo ko turėtume pradėti, nusprendę kolekcionuoti kiną? – sako festivalio vadovė Andrė Balžekienė.

Festivalio filmų programa, sudėliota kaip pavyzdinė kino mylėtojo kolekcija, žiūrovams pristatys ryškiausius kino judėjimus ir juos reprezentuojančius kūrinius – nuo vokiečių ekspresionizmo ir prancūzų „Naujosios bangos“ iki Naujojo Holivudo kino. Dešimt filmų taps itin koncentruotu įvadu į kino istoriją.

„Kino po žvaigždėmis“ programa bus atskleista liepos 3 d. 18:30 specialios diskusijos „Aistra kolekcionuoti: tarp meno ir kino“ metu. Menotyrininkė, meno konsultantė Karolina Tomkevičiūtė ir festivalio „Kinas po žvaigždėmis“ programos sudarytoja Giedrė Vyšniauskaitė kalbės apie kino kolekcionavimą pasitelkiant šiuolaikinio meno kolekcionavimo paralelę. Renginys uždaras, nemokami kvietimai registruojantis nuorodoje čia.

Kino po atviru dangumi festivalis „Kinas po žvaigždėmis“ tradiciškai vyks Valdovų rūmų kieme. Pirmuosius bilietus mažesne kaina žiūrovai galės įsigyti liepos 4–5 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją