Šeštadienį „ConTempo“ tradiciškai atidarė į viešąsias erdves susiburti pakvietę pasirodymai. Vienas laukiamiausių šių metų menininkų – fizinio teatro žvaigždė Joanas Català – pristatė pasaulį apkeliavusį ir jau 10-us metus rodomą spektaklį „Pelat“. Prie Kauno pilies ir Knygnešių sodelyje susirinkę žiūrovai Katalonijos atlikėjui ne tik negailėjo palaikymo šūksnių ir plojimų, bet ir patys buvo įtraukti į spektaklio vyksmą. Tuo tarpu Vienybės aikštėje tą patį vakarą rodytas prancūzų trupės „Underclouds“ kūrinys „Inertie“, tikrąja to žodžio prasme, festivalį įsuko dar greitesniu tempu. Pasitelkę mobilią skulptūrą–vilkelį, du lyno akrobatai, publiką nustebino meistriškai suvaldytais judesiais ir neribotomis žmogaus kūno galimybėmis.

Festivalio prodiuserė Eglė Nevedomskė džiaugiasi, kad abipuses simpatijas savaitgalį pajautė tiek publika, tiek programą pradėję atlikėjai.

„ConTempo“ menininkai negailėjo pagyrų mūsų žiūrovams, po pasirodymo džiaugėsi jų gausa, branda ir nuoširdžiomis reakcijomis. Pastebime, kad žiūrovai taip pat tampa atviresni – vis drąsiau įsitraukia į menininkų siūlomą veiksmą, taip pasirodymą paversdami gyva ir netikėtai patirtimi ne tik pačiai publikai, bet ir atlikėjams. Abipusiam ryšiui festivalyje skiriame tikrai daug dėmesio“, – pasakoja E. Nevedomskė.

Programoje – spektakliai įvairaus amžiaus žiūrovams

Šią savaitę festivalio lankytojai turės progą susipažinti su šiuolaikinių scenos menų inovatoriais, aplankiusiais svarbiausius Europos ir pasaulio scenas. „ConTempo“ organizatoriai pabrėžia, kad vienas programos tikslų – scenos menus pristatyti tiek patyrusiems festivalių lankytojams, tiek su naujomis meno formomis susipažįstančiai publikai. „ConTempo“ komanda rekomenduoja pasirodymus, kurie sudomins įvairaus amžiaus žiūrovus.

Festivalio lankytojai netrukus galės išvysti tiesiai iš Venecijos šokio bienalės atkeliaujantį, vieną labiausiai užburiančių programos spektaklių – vaizduotę stimuliuojantį kūrinį „Materia“. Profesionalus italų gatvės meno ir šiuolaikinio šokio atlikėjas Andrea Salustri, pasirodymo metu gyvybę įpūs polistireno figūroms. Medžiagos galimybes tiriantis pasirodymas, susirinkusiųjų dėmesį fokusuos į scenoje vykstantį žmogaus ir objektų žaidimą. Rekomenduojama žiūrovams nuo 6 m.

Pagrindinius scenos menų festivalius Portugalijoje jau aplankęs spektaklis „Qubim“, Lietuvos vaikus supažindins su unikaliu, miniatiūrinių lėlių teatru. Iš furgono atliekamas pasirodymas dėl minimalistinės scenografijos su žiūrovais susitiks net ir ten, kur nėra kultūros centrų ar teatro salių. Rekomenduojama žiūrovams nuo 6 m.

Ne mažiau unikalus, praėjusį šeštadienį festivalį atidaręs lyno akrobatiką vystančios trupės „Underclouds“ pasirodymas „Inertie“. Prieš metus pirmą kartą pristatytas spektaklis, subūrė prancūzų cirko artistus ir skulptorių sukurti, išvystyti ir įpūsti gyvybės milžiniškai mobiliai skulptūrai. Du vienas kitą atkartojantys menininkai, pasirodyme mėgina atrasti pusiausvyrą, balansuoja siauromis instaliacijos briaunomis, stebindami žiūrovus elegantiškais ir poetiškais judesiais. Rekomenduojama žiūrovams nuo 5 m.

Žinomi Lietuvos kūrėjai šiais metais taip pat pristato spektaklius, įtraukiančius tiek suaugusiuosius, tiek jaunąją kartą. Olimpinių žaidynių dvasios įkvėptas šokio trupės „Nuepiko“ spektaklis „4 Viktorai“ pasakoja apie susikalbėjimą, išradingumą, gebėjimą būti kartu ir nepaliaujamą pergalės troškimą. Rekomenduojama žiūrovams nuo 5 m.

Lietuvos šokėjų dueto Claros Giambino ir Arūno Mozūraičio kūrinys „One“ – unikalus šiuolaikinio ir gatvės šokio pavyzdys. Įvairiose Kauno ir Kauno rajono scenose jis virs spektakliu apie vienybę, ryšį ir besąlygišką meilę tarp dviejų žmonių. Rekomenduojama žiūrovams nuo 10 m.

Jaunimui aktualias temas narstys aktoriaus Raimondo Klezio darbas „Dulkėti veidrodžiai“. Tai – aštrus ir iki širdžių paliečiantis pasakojimas apie paauglystės patirtis augant provincijoje, savo gyvenime pasiklydusių tėvų šeimoje. Rekomenduojama žiūrovams nuo 14 m.

Pirmą kartą Kaune bus pristatoma ir draminė Gintarės Parulytės komedija „Lovefool“. Sudėtingos temos – ambicijos, auklėjimas, pasimatymai, seksas, draugystė, trauma, kopriklausomybė, obsesinis–kompulsinis sutrikimas, terapija, čia bus perteikiamos per juoko formą. Rekomenduojama žiūrovams nuo 15 m.

Scenos menų festivalis „ConTempo“ šiais metais Kaune ir Kauno rajone vyks iki rugpjūčio 6 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją