„Jūs parodėte, kad esate tikra gamybos ir prodiuserystės jėga, tikra kūrėja. Jūs žinote, ką reiškia sukurti filmą, atkreipiantį dėmesį į svarbias problemas. Šiais laikais įprasta, kad filmas turi dešimt ar daugiau koprodiuserių iš skirtingų šalių. Jūs sukviečiate į aikštelę, koordinuojate žmones, neleidžiate išsibalansuoti ir išleidžiate filmą. Jums tai įgimta ir natūralu, o jūsų rezultatai pribloškiantys. Praėjusiais metais jūsų fenomenali ir drąsi dokumentika „Mariupolis“ 2 sukurta su šviesios atminties Mantu Kvedaravičiumi susilaukė begalės dėmesio Reikjavike“, – kalbėjo apdovanojimą įteikęs režisierius Karimas Ainouzas.

Apdovanojimą atsiėmusi U. Kim sakė, kad jį priimanti ne tik kaip asmeninį, bet skirtą visiems prodiuseriams, kurie dirbo prie filmo „Mariupolis 2“, taip pat ir kaip viso Lietuvos autorinio kino įvertinimą. Ji taip pat dėkojo visiems prodiuseriams ir režisieriams, su kuriais teko dirbti, savo seseriai Galinai, kuri irgi dirba kartu su ja, Lietuvos kino centrui, Kultūros ministerijai, ministrui ir visoms institucijoms, kurios remia lietuvišką kiną. Ji ragino švęsti europietišką kiną ir pabrėžė labai tikinti jo ateitimi.

Pernai Europos kino apdovanojimas buvo skirtas šviesaus atminimo režisieriui Mantui Kvedaravičiui už filmą „Mariupolis 2“, Audrius Stonys 1992 m. buvo apdovanotas už filmą „Neregių žemė“.

Uljama Kim gimė Kirgizijoje, baigė kinematografijos studijas Maskvoje, vėliau emigravo į Lietuvą, kur 1997 m. tapo pirmąja Lietuvoje dirbančia prodiusere. Nuo to laiko jos gamybos ir platinimo bendrovė „Uljanos Kim studio“ sukūrė 34 vaidybinius ir dokumentinius filmus, kurių daugelio premjeros įvyko tarptautiniuose festivaliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)