Pasak A. Kivinuko, iš viso į sąrašą įtraukti 322 paminklai ir antkapiniai paminklai su sovietine simbolika, 133 iš jų yra karių kapuose, juos galima nedelsiant pradėti šalinti, o kapuose gulintys sovietų kariai bus perlaidoti.

Žuvusių sovietų karių perlaidojimas

A. Kivinukas tiksliai negalėjo įvardinti, kiek karių reikės perlaidoti, ir kur jie bus palaidoti.

„Tai priklauso nuo konkretaus kario kapo. Kai kuriuose kapuose palaidoti keli žuvusieji, o kituose – šimtai. Kur jie bus palaidoti? Pagal dabartinę praktiką, bendradarbiaujant su vietos valdžia, jie laidojami artimiausiose kapinėse“, – sakė jis.

Darbo grupės vadovas taip pat nenurodė, kiek sovietinių paminklų bus sunaikinta ir kiek jų bus perduota muziejams.

„Negaliu nurodyti tikslaus skaičiaus, bet manau, kad dauguma bus sunaikinta“, – sakė jis.

Darbo grupė buvo sudaryta pagal rugpjūčio 4 d. vyriausybės sprendimą „Dėl paminklų su okupacijos simboliais pašalinimo iš Estijos viešosios erdvės“. Jos veikla, sąrašo sudarytojų pavardės – įslaptinti, nes, kaip teigiama, „tam priešinasi jėgos, suinteresuotos daryti įtaką darbo grupės nariams“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją