E. Scinskas pabrėžia, kad paveikslai pirmiausia praturtina ne namų interjerą, o žmogaus būseną. „Tai nėra vien papuošalas ar dekoro elementas – paveikslai dažniausiai veikia žmogaus vidinį pasaulį. Ypatingai abstraktūs paveikslai – juose nėra aiškių detalių, yra tik spalvų deriniai, jie žmogui veikia pasąmonę, jis geriau jaučiasi, gali pats kurti vaizdinius, kiekvieną kartą matyti kažką kitą“, – kalbėjo jis.

Tapytojas pasakojo, kad abstraktus menas jį žavi tuo, kad čia niekada nėra atsakymo ir tu niekada jo galutinio nežinosi matydamas paveikslą: „Kiekvieną kartą tai priklauso nuo apšvietimo, tavo emocijos, tavo nuotaikos, nuo to, kur paveikslas kabo – kaskart matai ir gali įsivaizduoti, pats prisikurti kažką kito“.

Menininkas, paklaustas, ką galėtų patarti žmonėms, dar tik susipažįstantiems su abstraktaus meno kūriniais, sako pirmiausia jiems patariantis nustoti vertinti save kaip neišmanėlius. „Didelė dalis žmonių sako – aš nesuprantu, man neaišku, aš dar neišmanau to meno. Reikia nustoti vertinti, reikia patirti nuo to malonumą, o ne save pradžiai vertinti, kad tu neišmanai. Antra, reikia truputį daugiau laiko praleisti negu tu sau leidi įsižiūrėti į tą paveikslą, nesvarbu, koks tai abstraktus menas bebūtų, ar skulptūra, ar muzika – negali sakyti, kad nesupranti, turi prisijaukinti, o paskui suvibruos vidinis jausmas, kad mane tai veikia teigiamai“, – kalbėjo jis.

Visą pokalbį žiūrėkite video reportaže.

Žurnalistė Paulina Davidonytė

Projekto vadovas: Ignas Kazakevičius

Projekto koordinatorė Gabija Lydytė

Videografas: Mariusz Pyž

Susipažinti su Eigirdo Scinsko kūryba galėsite „Art Compensa“ meno mugės metu birželio 10-12 dienomis.

„Art Compensa“ yra konkursinė, tarptautinė paroda, unikali Lietuvos menininkų forumo ir susitikimų su publika platforma. Mugė yra skirta ne galerijų, tačiau menininkų ir jų kūrybos pristatymui.

„Compensa“ koncertų salės erdvėse lankytojus įtrauks tapyba, grafika, fotografija, skulptūra. Savo kūrybą pristato 50 autorių. Ekskursijos, kūrybinės dirbtuvės ir gyvai kuriamas menas – tik dalis lankytojų lauksiančių pramogų. Kviečiame susipažinti su „Art Compensa 2022“ autoriais ir susitikti su jais meno mugėje.

Daugiau apie meno mugę galite rasti renginio tinklapyje ir socialiniuose tinkluose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją