Operą „Hoffmanno pasakos“ Komische Oper pastatė legendinis operos režisierius Barrie Kosky, kuris svarbiausią vaidmenį šiame pastatyme patikėjo lietuvių dainininkui. Šis spektaklis, tai ne tik vieno žymiausių Lietuvos operos dainininkų – Edgaro Montvido, tačiau ir viso Lietuvos operos pasaulio pripažinimas.

Dainuoti į Berlyno Komische Oper, kuri ne tik Vokietijoje, tačiau ir Europoje, laikoma svarbia scena, kviečiamos pasaulio operinio ir operetės dainavimo žvaigždės.

Edgaras Montvidas studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, prof. Virgilijaus Noreikos klasėje. Per 16 savo kurybinių metu jis jau yra atlikęs daugybę vaidmenų Londono, Miuncheno, Leipcigo, Frankfurto prie Maino, Marselio, Liono ir kitų miestų scenose.

Jis yra koncertavęs su Berlyno filharmonijos, Bostono, Tokijo, svarbiausiais Lietuvos bei Latvijos , BBC, Rusijos ir kitų šalių simfoniniais orkestrais ir dainavęs Bohemoje, Traviatoje, Eugenijuj Onegine, Užburtoje fleitoje, Don Žuane ir kitose operose. Daininkas yra apdavanotas Ordino Už nuopelnus Lietuvai medaliu, Lietuvos kultūros ministerijos garbės ženklu ‘Nešk savo šviesą ir tikėk”, Kauno savivaldybės apdovanojimu už nuopelnus Kaunui.

“Pastaruoju metu man teko laimė dirbti su daug legendinių režisierių” – džiaugiasi daininkas. “Su Seru David McVicar, kanadiečiais Robertu Lepage ir Robert Carsen, o štai dabar – Berlyne - ir su žymiuoju australu Barrie Kosky, kuris garsėja savo drąsiais sprendimais, konceptualiais pastatymais, jo spektakliai pasižymi nuostabia vizualizacija, na o atlikejams tenka didelis fizinis išbandymas! Šis pastatymas man labai priminė dramos spektaklį, Barrie ėmėsi drąsios šios operos (kurios versijų yra tikrai nemažai) konsepcijos, patikėdamas Hofmano vaidmenį net trims atlikėjams- aktoriui, pirmą kartą per 130 metų baritonui bei tenorui. Man teko dainuoti dvi šios operos dalis, t.y. scenas su Antonia bei Giulietta, galima sakyti sudetingiausią operos vokalinę medžiagą, jau nekalbant apie tai, kad visus moterų vaidmenis meistriškai atliko amerikietė Nicole Chevalier! Tai labai reikšmingas vaidmuo mano kūrybiniame kelyje. Vis dažniau ir dažniau imuosi prancūziškos muzikos, štai visai ne per seniausiai pasirodė ir nauja Félicien David operos Herculanum kompaktinė plokštelė, įrašyta su Briuselio filharmonijos orkestru, kurioje atlieku Hélios vaidmenį” – pasakojo mūsų dainininkas, dalindamasis įspūdžiais po plačiai nuskambėjusio, Vokietijos spaudoje itin gerų vertinimų sulaukusio ir publiką sužavėjusio spektaklio premjeros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)