Sužavėjo nuoširdumu ir perspektyviu talentu

Pasak „European Shooting Stars“ komisijos, filme „Pietinia kronikas“ (rež. I. Miškinis, prod. L. Trimonis) vaidinantis aktorius Džiugas Grinys atlieka iš tiesų rezonuojantį debiutinį pagrindinį vaidmenį. D. Grinys sklandžiai pereina iš teatro į kiną, natūraliai sukurdamas pirmosios jauno regbininko meilės patirtį. Priimdamas novatoriškus sprendimus nuoširdžiame savo pasirodyme, Džiugas demonstruoja daug žadančią ateitį kino pasaulyje.

„European Shooting Stars“ programa šiemet vyks vasario 16-19 dienomis 74-jo Berlyno kino festivalio metu Berlyne, kur D. Grinys ir kiti devyni atrinktieji aktoriai bus pristatyti tarptautinei žiniasklaidai, kino industrijai ir festivalio publikai. Programa truks keturias dienas, ją vainikuos iškilmingas „European Shooting Stars“ dalyvių pristatymas ir apdovanojimai Berlyno kino festivalio metu. Šiemet ši iškilminga ceremonija vyks vasario 19 dieną.

Nuo teatro scenos iki kino aikštelės

Džiugas Grinys įgijo vaidybos bakalauro laipsnį Lietuvos meno ir teatro akademijoje, kurioje mokėsi pas teatro režisierių Oskarą Koršunovą. Per penktus metus skaičiuojančią karjerą teatre D. Grinys dirbo su šiuo teatro režisieriumi bei kitomis kylančiomis teatro žvaigždėmis Jokubu Bražiu, Antanu Obcarsku, Adoma Juška ir kt. D. Grinys sukūrė apie 20 vaidmenų pagrindiniuose Lietuvos teatruose (Nacionaliniame dramos teatre, Oskaro Koršunovo teatre, Jaunimo teatre, Klaipėdos dramos teatre ir kt.) bei buvo palankiai įvertintas kritikų.

Debiutinis pagrindinis vaidmuo kine – filme „Pietinia kronikas“

Kino ekrane D. Grinys bendradarbiavo su ne vienu režisieriumi ir vaidino Robertas Kuliūno komedijoje „Aš gyvas“, Algimanto Puipos filme „Sinefilija“ bei Kristijono Vildžiūno filme „Dainos lapei“.

Naujausias jo vaidmuo – pagrindinis veikėjas Rimants režisieriaus Igno Miškinio filme „Pietinia kronikas“ (rež. I. Miškinis, prod. L. Trimonis). Filmas statomas pagal to paties pavadinimo Rimanto Kmitos romaną, pasakojantį apie Šiaulių pietinio rajone praėjus keleriems metams po šalies nepriklausomybės atkūrimo, gyvenantį narsų 17-metį. Rimants labiau domisi regbiu, naujomis muzikos grupėmis ir nelegalia prekyba turguose su savo draugu Minde nei mokslais. Jis įsitikinęs, kad fizinė jėga ir pinigai yra sėkmės pagrindas besikeičiančioje, konkurencingoje visuomenėje. Bet kai jis susitinka ir įsimyli gražią, viduriniosios klasės Moniką, Rimants supažįsta su nauju literatūros, kultūros ir alternatyvių galimybių pasauliu. Filmas „Pietinia kronikas“ pradeda savo kelionę kino festivaliuose ir pasieks Lietuvos kino teatrus 2025 m. sausį.

„European Shooting Stars“ programai kandidatūrą deleguoja Lietuvos kino centras. Lietuvišką atranką vykdo Lietuvos kino centras, Nepriklausomų prodiuserių asociacija ir Lietuvos aktorių gildija.

Tinklas „European Film Promotion“, įkurtas 1977 m., vienija 37-ias Europos šalis atstovaujančias organizacijas, kurios dirba kartu populiarindamos europietišką kiną ir talentus Europoje bei už jos ribų. „EFP“ organizuoja Europos filmų peržiūras tarptautinių kino festivalių ir mugių metu, teikia paramą jų viešinimui, pristato talentingus Europos kūrėjus ir prodiuserius užsienio rinkoms, organizuoja tinklaveikos renginius.

„European Shooting Stars“ programa, įsteigta 1998 m., yra viena populiariausių tinklo vykdomų veiklų. Komisiją sudaro penki prodiuseriai, scenaristai, kastingo režisieriai bei kino žurnalistai iš įvairių Europos šalių, tarp kurių – ir lietuvių prodiuserė Živilė Gallego.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją