Vyriausybės kultūros ir meno premiją siūloma skirti rašytojams Gintarui Patackui, Undinei Radzevičiūtei, kino režisierei Janinai Lapinskaitei, choro dirigentui Povilui Gyliui, aktorei Aldonai Bendoriūtei-Gadliauskienei, choreografei, šokio pedagogei Birutei Banevičiūtei, teatro menininkei Saulei Degutytei-Šiekštelienei, literatūrologei Violetai Kelertas.

Laureatų sąraše taip pat yra dailėtyrininkė Ramutė Rachlevičiūtė, dailės istorikė Regimanta Stankevičienė, tautodailininkas Vytautas Ulevičius, grafikė Birutė Zokaitytė.

Premijos skiriamos Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių kultūros ir meno kūrėjams ir veikėjams už svarų indėlį į kultūrą ir meną bei ypatingus šios srities nuopelnus.

Vyriausybės kultūros ir meno premijos teikiamos nuo 1997 metų.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 premijų. Vyriausybės kultūros ir meno premija yra 340 bazinių socialinių išmokų dydžių – 13,6 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)