Ir D. Dėdinskaitei, ir G. Pyšniakui derinti muziką su skaitoma poezijos nėra naujiena. Tik gal abu kartu, kaip „Duettissimo“, tai daro labai retai.

„Sausio 14-osios popietės formatas bus naujas ir mums, ir Andriui. Nebus taip, kad mes pagrojame kūrinius, o jis tarp muzikos paskaito parinktą poeziją. Tai bus labiau valandos trukmės muzikos, žodžio, nuotaikų perteikimo patirtis. Su Glebu planuojame nemažai improvizuoti ir ta improvizacija turėtų atliepti tam tikras nuotaikas. Andriaus skaitymai iš dalies taip pat bus jo improvizuoti – jis iš anksto išgirdo mūsų viziją ir kokias temas žadame paliesti, tad renkasi, ką skaitys, bet nežinia, kaip viskas gali išsidėlioti. Ir nežinia, kaip muziką gali paveikti žodis“, – pasakoja D. Dėdinskaitė.

Andrius Bialobžeskis

Per šį pasirodymą „Duettissimo“ atliks Prahoje gimusio kompozitoriaus Erwino Schulhoffo, ukrainiečio Valentino Silvestrovo, latvio Platono Buravickio, žydų autoriaus Josepho Achrono kūrinių ištraukas. A. Bialobžeskis planuoja skaityti Jono Strielkūno, Vytauto Mačernio ir Henriko Radausko eiles. „Patiems labai įdomu, kaip publika reaguos į naują mūsų idėją. Taip pat įdomu, kaip jausimės atlikdami šį koncertą“, – sako G. Pyšniakas.

Daugybę koncertų Lietuvoje ir svetur rengiantis „Duettissimo“ „Muzikos magijos klube“ pasirodo jau ne pirmą kartą. Pirmiausia juos sudomino jauki erdvė.

„Tai labiau net ne koncertų salė, o būtent klubas, salonas, kur skamba klasikinė muzika ir, žinoma, džiazas. Visų renginių esmė – bendravimas ir prieš koncertą, ir per jį, ir po jo. Tai primena namų muzikavimą, kuris mums su Glebu labai artimas – koncertus kartais rengiame savo namuose. Šį žanrą atradome ir pamilome studijų Vienoje laikais, ten jis puikiai gyvuoja ir yra natūrali kultūrinė išraiška. Vienoje yra šį Vilniaus klubą primenančių garsių salonų, kur repertuaras sudaromas pusei metų į priekį. Ten jie labai populiarūs“, – pasakoja D. Dėdinskaitė.

„Muzikos magijos klubo“ šeimininkė Jurgita Gazarian siekia į erdvę, kurioje jaukiai susėda per 40 žmonių, pritraukti įvairaus amžiaus publikos, kurią pratintų ir skatintų klausytis turiningos muzikos gyvai ar iš itin kokybiškų įrašų, juos lydėtų muzikologų ar tiesiog žmonių, išmanančių skambančius kūrinius, jų ypatumus, atsiradimo aplinkybes, pasakojimai.

„Mes mylime muziką ir šia aistra dalinamės su kitais, nes tikime, kad muzika gali būti praturtinančių emocijų ir malonumo šaltiniu, pagyvinančiu mūsų kasdienybę spalvomis ir naujais atradimais“, – sako „Muzikos magijos klubo“ vadovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją