Lapkričio 25 dieną Vilniaus kongresų rūmuose klausytojų širdis šildys ir ypatinga programa – S. Rinkevičiūtė atliks garsiojo amerikiečių kompozitoriaus Leonardo Bernsteino Serenadą smuikui ir orkestrui meilės tema.

Koncerte klausytojai turės retą progą išgirsti žymiųjų tėvo ir dukters duetą scenoje. Vienas garsiausių Lietuvos dirigentų, Nacionalinės premijos laureatas maestro G. Rinkevičius ir jo vadovaujamas Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras šį vakarą akompanuos savo talentingajai dukrai – smuikininkei S. Rinkevičiūtei.

S. Rinkevičiūtė kaip solistė pradėjo koncertuoti būdama vienuolikos. 2010 m. ji su pagyrimu baigė Maskvos P. Čaikovskio konservatoriją, Maksimo Fedotovo klasę. Smuikininkė su skirtingais simfoniniais bei kameriniais orkestrais koncertuoja Lietuvoje, Latvijoje, Rusijoje, Baltarusijoje, Pietų Korėjoje. 2005 m. muzikė pradėjo sėkmingą karjerą kartu su savo seserimi pianiste Rūta.

G. Rinkevičius

Šveicarijoje gyvenanti S. Rinkevičiūtė – pastaruoju metu reta viešnia Lietuvoje, todėl šia proga klausytojams padovanos neeilinį kūrinį – įžymiojo amerikiečių kompozitoriaus, dirigento ir pianisto Leonardo Bernsteino (1918-1990) Serenadą smuikui ir orkestrui. Nors L. Bernsteinas nerimavo, kad kūrinys neturi konkrečios literatūrinės programos, iš tiesų jis gimė kompozitoriui perskaičius Platono dialogą „Simpoziumas“, kuriame nagrinėjama meilės tema. Pasak L. Bernsteino, „muzika, kaip ir dialogas, yra visa eilė susijusių pokalbių apie meilę“. Tai darbas apie gilų žmogaus vidinės jėgos šaltinį, iš kurio gimsta gebėjimas kurti, bendrauti, mylėti.

Antroje koncerto dalyje klausytojai galės išgirsti Sergejaus Rachmaninovo (1873–1943) Simfoniją Nr. 3, kuri savo melodine linija ir ritmu yra laikoma ekspresyviausia kompozitoriaus simfonija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)