Vilnius

Gruodžio 29 ir 30 dienomis Vilniaus miesto gyventojai ir svečiai kviečiami į „Jazz Happens | Prohibicijos šokių ir magijos šou“, vyksiantį muzikiniame teatre „Legendos klubas“. Renginio organizatoriai pažada nukelti svečius į svaigų prohibicijos laikų bruzdesį, kai noras džiaugtis muzika ir šokaiais buvo stipresnis už bet kokį draudimą.

Taip pat gruodžio 27-ą dieną „Muzikos magijos klube“ vyks „Klasikinės muzikos koncertas“. Koncerte romantiškos ir XX a. muzikos garsų maršrutais lydės bei virtuoziškais pasiūlymais džiugins net keturi atlikėjai.

Kitą dieną, gruodžio 28-ą, tame pačiame klube bus galima išvysti ir kitą pasirodymą – „CinAmono“ kvarteto kompozicijas bei klasikinio džiazo kūrinių aranžuotes su kalėdinės nuotaikos prieskoniu.
Gruodžio 27-ą dieną, M.K. Čiurliono namuose skambės koncertas „Stebuklų vakarai prie židinio pas Čiurlionį“. Organizatoriai sako, kad šis renginys nukels klausytojus į stebuklingą svajonių, pasakų, pasakėčių ir kelionių laiku pasaulį, o koncertų pertraukų metu klausytojai galės pasivaišinti vynu ar gaiviaisiais gėrimais.

Gruodžio 27-ą dieną – dar vienas renginys! „Menų spaustuvėje“ Vilniaus miesto gyventojus ir svečius „Graži ir ta galinga“ kviečia į spektaklį-koncertą „Mimozos ir sirenos“.

Gruodžio 27 ir 28 dienomis „Cello Club“ kviečia į „Tamstą“. Tai kolektyvas, vienijantis penkis gerai Lietuvos padangėje žinomus violončelininkus: Povilą Jacunską, Domą Jakštą, Arną Kmieliauską, Evaldą Petkų ir Roką Vaitkevičių.

Į nemokamą spektaklį, gruodžio 28 d., kviečia teatro studijos „Palėpė“ su spektakliu „ACH, UI“. Spektaklis vyks VILNIUS TECH Senamiesčio rūmuose.

Gruodžio 28-ą dieną, Šv. Jonų bažnyčioje, bus galima išvysti Ukrainos operos solistės – Kseniyos Bakhritdinova-Kravchuk koncertą. Koncerte skambės pačios gražiauisos arijos iš G. Puccini operų „Madama Batterflay“, „Toska“, V. Bellini operos „Norma“, P. Mascagni operos „Kaimo garbė“ ir kt.

Gruodžio 29-ą dieną muzikos salone „32 kėdės“ skambės smuikininko Kristupo Keller ir pianisto Alexander Paley muzika. Išgirsite sonatą, parašytą smuikui ir fortepijonui.

Gruodžio 30 ir 31 dienomis Vilniaus teatre „Lėlė“ – lėlių bei objektų spektaklis „Mano Vilnius mano“ visai šeimai pagal Justino Žilinsko romaną.

Gruodžio 3-ą dieną muzikos salone „32 kėdės“ „Naujametinis Apres – midi | Xylos duo. Pranksutė – Brajkovič. Vienas ryškiausių styginių duetų.

Gruodžio 31 d. fortepijonų salone „Organum“, „Hallelujah Junction | Naujieji metai su Anna ir Luku Geniušais“. Nepakartojami fortepijonų garsai su tikrais profesionalais.

Kaunas

Gruodžio 27-ą dieną Nacionaliniame Kauno dramos teatre vyks pagal Alberto Camus „Kaligula“ pjesę pastatytas spektaklis. Spektaklis ir pjesė mūsų dramatišku laiku skamba labai aktualiai.

Gruodžio 27-ą dieną Nacionaliniame Kauno dramos teatre bus rodomas dviejų dalių komedijos spektaklis „Senos damos vizitas“.

Gruodžio 30-ą dieną Kauno Valstybiniame lėlių teatre spektaklis visai šeimai – „Kalėdų senelio pagrobimas“.

Gruodžio 26-31 dienomis, koncertų ciklas „Nuo Šv. Kalėdų iki naujųjų metų“, vykstantis Kauno valstybinėje filharmonijoje. Kiekvieną dieną filharmonijoje galėsite išvysti skirtingus koncertus ir pasirodymus, kuriuose pasirodys geriausi Lietuvos atlikėjai.

Gruodžio 29-ą dieną Kauno kino centre „Romuva“ – „Baltasis Kiras“ su styginiu kvartetu „Academicus“. Koncerte svečiai galės išgirsti unikalius kūrinius, sukurtus tik šiam pasirodymui.

Gruodžio 30-ą dieną Kauno kino centre „Romuva“ – „Šventinė Operetė“. Gražiausios operečių arijos ir nuostabiausios miuziklų melodijos su Kauno valstybinio teatro solistais ir pučiamųjų kvintetu.

Gruodžio 30-ą dieną, VDU Didžiojoje salėje – naujametinis koncertas „Vivaldi. Piazzolla. Metų laikai“.Scenoje susitiks VDU Kamerinio orkestro atlikėjai bei Naujų idėjų kamerinio orkestro NIKO koncertmeisterė, smuikininkė Augusta Jusionytė kartu su klavesino virtuozu Vilimu Norkūnu.

Gruodžio 31-ą dieną pasitikti naujuosius metus kartu kviečia VDU Kamerinis orkestras. Koncertas vyks VDU Didžiojoje salėje.

Klaipėda

Prieš pat naujus metus, gruodžio 28-29 dienomis, Klaipėdos dramos teatre paskutinį kartą bus rodomas Oskaro Koršunovo spektaklis „Pašaliniams draudžiama“.

Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre gruodžio 31-ą dieną solistai Rita Petrauskaitė bei Mindaugas Rojus kartu su styginių kvartetu dovanoja šventinį koncertą „Muzikinis fejerverkas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją