„Spausdintas žodis - tai kalbos išlikimo garantas, svarbus visoms trims Baltijos šalims. Knyga ypač svarbi ir mūsų tapatybės formavimui. Tai laiką įveikianti jungtis tarp praeities, dabarties ir ateities. Kad ir kokia būtų knyga - popierinė ar elektroninė - ji visada prisidės prie valstybės kūrimo. Knyga yra pats tikriausias tautos tobulėjimo kelias", - sakė šalies vadovė.

Pasak pranešimo spaudai Prezidentės nuomone, būtina užtikrinti lietuviškos knygos sklaidą pasaulyje bei pasirūpinti, kad bibliotekose netrūktų knygų ir jos būtų prieinamos visiems, ypač vaikams ir jaunimui.

Prezidentės nuomone, būtina užtikrinti lietuviškos knygos sklaidą pasaulyje bei pasirūpinti, kad bibliotekose netrūktų knygų ir jos būtų prieinamos visiems, ypač vaikams ir jaunimui.

Šalies vadovė mugėje apžiūrėjo leidėjų pristatomas knygas vaikams ir suaugusiesiems, apsilankė Sigutės Chlebinskaitės kūrybinėje studijoje „Tu gali sukurti knygą“, liejo akvarele knygos iliustracijas, stebėjo kaip kuriama ilgiausia knyga Lietuvoje bei tapo viena jos bendraautorių. Prezidentė taip pat apžiūrėjo ir 32 lietuvių iliustruotojų kūrybą išradingai sukonstruotame „Iliustrariume“, kuris pernai Bolonijos knygų mugėje sulaukė didžiulio lankytojų dėmesio.

Savo sveikinimo Vilniaus knygų mugėje žodį tarė ir Vilniaus meras Artūras Zuokas, kuris buvo įsitikinęs, jog knyga žmogui yra svarbesnė už genus. „Sveikinu šią mugę, kuri neabejotinai keičia ir tobulina mus visus ir daro kiekvieną iš mūsų geresniu“, - kalbėjo Vilniaus meras A. Zuokas.

13-oje Vilniaus knygų mugėje neapsieita ir be naujovių. Pirmą kartą čia duris atvers „Gyvoji Biblioteka“. Tarp paprastos bibliotekos ir „Gyvosios bibliotekos“ yra vienas skirtumas – knygos „Gyvojoje bibliotekoje“ yra žmonės, o skaitymas – pokalbis.

„Litexpo“ rūmuose renginio organizatoriai visas keturias dienas Vilniaus knygų mugė džiugins ne tik literatūros, muzikos naujienomis, bet ir gausybe renginių, susitikimų su įvairių žanrų kūrėjais - savais ir svečiais iš užsienio.

Mugėje laukiama išeivijos rašytoja Rūta Šepetys, kurios romanas „Tarp pilkų debesų“ apie lietuvių tremtinių gyvenimą jau išverstas į 25 pasaulio kalbas. Romanu jau susidomėjo ir Holivudo režisieriai. Susitikimas su R. Šepetys numatytas penktadienį po pietų.

Taip pat knygų mugėje bus pagerbti ir Lietuvos rašytojai. Kaip antai, ketvirtoji Jurgos Ivanauskaitės premija, skirta 35 metų rašytojai Laurai Sintijai Černiauskaitei už romaną „Medaus mėnuo“, bus įteikta šį sekmadienį - šeimos dieną.

Mugės atidarymo akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją