Lietuvos kino operatorių asociacijos rengiamoje šventėje bus teikiamos kelios svarbios statulėlės: „Ąžuolo“ – už geriausią kino operatoriaus darbą, „Gilės“ – už geriausią studento operatoriaus darbą ir Operatorių dėkingumo prizas – teikiamas su operatorių darbu glaudžiai susijusių profesijų atstovams pagerbti.

Taip pat, nuo 2017 metų gyvuoja tradicija į šią kino šventę įtraukti Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentus. Studentai savo prizais apdovanoja, jų nuomone, didžiausią pagalbą studijų laikotarpiu suteikusius žmones ar įmones.

Pasak Asociacijos atstovų, „Ąžuolo“ apdovanojimai kino operatorių yra labai laukiami ir vertinami gal net labiau nei žymioji „Sidabrinių gervių“ statulėlė. Norinčių dalyvauti konkurse kasmet vis daugėja ir todėl komisijai tenka vis sunkesnis darbas atrinkti geriausias kino juostas. Šiais metais komisiją sudaro kino operatoriai Vitalijus Kiselius, Saulius Lukoševičius (LAC), Zbigniev Bartoševič (LAC), kino režisierius Jurgis Matulevičius ir kino kritikė Monika Gimbutaitė.

Lietuvos kino operatorių asociacijai vadovaujanti operatorė Laura Aliukonytė sako: „Jau 14-ąjį kartą galėsime visi kartu švęsti šią „Ąžuolų“ dieną (tai kūrėjams ne mažesnė šventė nei naujo filmo premjera) bei apdovanoti komisijos sutarimu labiausiai nustebinusius, novatoriškiausius ar didžiausią vizualinį įspūdį palikusius operatorių darbus. Laikomės tradicijų, bet kartu ir stengiamės augti: šiemet kiek pasikeitusios konkurso taisyklės neapribos paraiškų kiekio „Ąžuolo“ kategorijoje, o prailgintas filmų premjeros laikas leis nominuoti bei apdovanoti naujausius lietuviškas premjeras turėjusius filmus“.

Norintys dalyvauti konkurse, paraiškas kviečiami teikti nuo vasario 1 iki vasario 29 d. Paraiškos formą ir konkurso taisykles galima rasti čia.

Apdovanojimams galima teikti ilgametražius ir trumpametražius dokumentinius, vaidybinius, eksperimentinius filmus.

Nominantai bus paskelbti balandžio viduryje, o apdovanojimai numatyti gegužės 10 dieną.

Anksčiau „Ąžuolo“ apdovanojimus jau yra pelnę Eitvydas Doškus už trumpametražį filmą „Čia buvo Vilnius“ (rež. Eitvydas Doškus), Feliksas Abrukauskas už pilnametražį filmą „Sinefilija“ (rež. Algimantas Puipa), Simonas Glinskis už vaidybinį filmą „Nova Lituania“ (rež. Karolis Kaupinis), Vytautas Katkus už dokumentinį filmą „Animus Animalis. Istorija apie žmones, žvėris ir daiktus“ (rež. Aistė Žegulytė) ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją